Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че не съществува

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че не съществува
Коментари Харесай

Ердоган: Няма пречка за удължаване на сделката за зърно в Истанбул

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че не съществува спънка да се удължи срокът на деяние на договорката за експорт на зърно от украинските пристанища.

" Няма спънка за удължение на съглашението за транспорт. Уверих се в това още веднъж в телефонния ми диалог със Зеленски нощес и в срещата ми с Путин. Но в това време, в случай че има някакъв проблем, няма спънка да го преодолеем ", съобщи Ердоган.

Турция, Организация на обединените нации, Русия и Украйна подписаха на 22 юли в Истанбул съглашение за обновяване на износа на зърно от три украински черноморски пристанища.

В момента страните договарят за вероятно удължение и разширение след крайния период 19 ноември, с цел да се включи износът и на съветско зърно и торове, съобщи Анадолската организация.

Турският президент сподели, че по силата на съглашението към международните пазари са доставени над 8 млн. тона украинско зърно посредством 363 кораба. Той осведоми, че 62% от украинските доставки са отишли в Европа, 19,5% - в Азия, 13% - в Африка и 5,3% - в страните от Близкия изток.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР