Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заплаши днес турските медии

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заплаши днес турските медии
Коментари Харесай

Ердоган заплаши медиите с репресии заради вредно съдържание

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заплаши през днешния ден турските медии с репресии, в случай че популяризират наличие, което накърнява главните полезности на страната, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

В известие, оповестено в Държавен вестник, той уточни, че са нужни ограничения за отбрана на турската " национална просвета ", както и за попречване на опцията развиването на децата да бъде неподходящо наранено поради излагане на нездравословно наличие във всички медии.

Ердоган не посочи какво е това наличие, само че сподели, че ще бъдат подхванати правни дейности против " очевидни или прикрити действия посредством медиите, ориентирани към подкопаване на нашите национални и морални полезности и нарушение на нашето семейство и обществена конструкция. "

Стъпка може да докара към по-нататъшна цензура в медиите, отбелязва Ройтерс.

Ердоган е на власт от близо 20 години и постоянно подлага на критика медийно наличие, което не съответствува с ксервативните ислямски полезности, поддържани от неговата Партия на спреведливостта и развиването. През последните години Турция се насочи към усилване на медийния контрол, като към 90% от огромните медии в този момент са благосъстоятелност на страната или са близки до държавното управление.

Според Запада и критиците Ердоган е употребявал несполучливия опит за прелом през 2016 година за заглушаване на несъгласието и потъпкване на обществените права и толерантността.

Правителството отхвърля това, потвърждавайки, че ограниченията са нужни поради сериозността на заканите, пред които е изправена Турция и че свободата на религиозното изложение е възобновена в в миналото мощно светската република.

Надзорният орган за радио и телевизия RTUK следи цялото онлайн наличие, което има право да отстранява. RTUK глобява телевизионни канали за фрагменти, които съгласно него нарушават турските полезности, като музикални видеоклипове, които се считат за " еротични ", загатва се ЛГБТ-общността или има наличие, което се счита за обидно за президента.

Десетки хиляди бяха преследвани по силата на последния закон включително Седеф Кабаш, известна журналистка, хвърлена в пандиза предходната седмица в очакване на правосъден развой, откакто разгласява сентенция за двореца на Ердоган в акаунта си в Туитър и я излъчиха по опозиционнен ефирен канал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР