Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в понеделник официално стана

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в понеделник официално стана
Коментари Харесай

Ердоган стана първият собственик на турския автомобиил Togg

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в понеделник публично стана първият притежател на локалния бранд електромобил при старта на дълго чаканите доставки. Ердоган, съпроводен от първата дама Емине Ердоган, получи модела T10X на Togg на гала в президентския комплекс в столицата Анкара.

Турският изцяло електрически SUV от C-сегмента се отличава с цвета „ Anadolu “, въодушевен от аленото, отразяващ искреността и пристрастеността на анадолските земи.

Днес дружно сме очевидци на реализирането на 60-годишната фантазия на нашата нация “, сподели Ердоган.

Доставката идва единствено дни, откакто купувачите на първата партида от T10X бяха определени посредством цифров чоп.

Търсенето беше толкоз огромно, че производителят на коли трябваше да усили броя им. В последна сметка ще стартира да доставя 20 000 по отношение на в началото плануваните 12 000 към април.

Над 177 400 души изпратиха предварителни поръчки за автомобила единствено за 21 дни. Доставките се възнамерява да стартират в идващите дни.

Togg е роден като знак на софтуерното развиване, икономическото развиване и международната известност на нашата страна “, сподели Ердоган в понеделник. „ От през днешния ден ще стартираме да виждаме Togg по пътищата “.

Втората доставка би трябвало да бъде осъществена до азербайджанския сътрудник на Ердоган президентът Илхам Алиев.

Ердоган предложи да запише името си в възможен лист за предварителни поръчки през декември 2019 година, когато за първи път показа прототипите на Togg.

Президентът от дълго време се стреми да извърши дългогодишната си фантазия да построи първия народен автомобил на Турция.

След като започва всеобщото му произвеждане в края на октомври, турската компания сподели, че T10X в началото ще се продава с един мотор и две акумулатори. Моделът ще разполага с акумулатори с потенциал от 52.4 и 88.5 киловатчаса, с пробег надлежно от 314 и 523 километра. Първата версия на T10X може да форсира от нула до 100 км/ч за 7.6 секунди, до момента в който втората, за която доставката ще стартира на 29 октомври, може да направи 0-100 км/ч за 4.8 секунди.

Първият модел на Togg ще има цена от 953 000 до към 1.22 милиона турски лири.

Наречен Automobile Initiative Group of Türkiye, или Togg, консорциум от пет турски компании, той създава автомобила в съдействие със Съюза на камарите и стоковите тържища на Турция (TOBB).

Батериите на Togg T10X могат да се зареждат до 80% от 20% за по-малко от 28 минути на станции за бързо зареждане.

Наричайки себе си софтуерна марка, която съчетава цифрови и физически преживявания, Togg се сплоти с голям брой стартъпи, с цел да сътвори нова екосистема за подвижност.

Освен SUV, Togg ще създава още четири модела – седан, C-хечбек, B-SUV и B-MPV – до 2030 година Следващият модел, който ще влезе в серийно произвеждане, ще бъде седанът.

Текущият индустриален потенциал възлиза на към 100 000 автомобила годишно, като се чака да доближи 175 000, откакто фабриката на Togg в региона на Гемлик в северозападната провинция Бурса доближи цялостен потенциал.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР