Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в понеделник обяви блокиране

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в понеделник обяви блокиране
Коментари Харесай

Турция „под ключ“ за Рамазан байрама

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в понеделник разгласи блокиране в цяла Турция по време на Рамазан байрама (Аид ал Фитр), отбелязващ края на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.
" Ще има блокиране от навечерието до края на празника ", сподели Ердоган в послание към нацията след седмичното съвещание на кабинета.
Това значи от събота до вторник идната седмица.
Турция имаше целодневни, през уикендите и от време на време по-дълги интервали на блокиране в десетки градове, в това число Истанбул и столицата Анкара от началото на експлоадирането на епидемията с новия ковид.
Това ще бъде първият път, когато цялата страна от 83 милиона ще бъде „ под ключ “ за четири дни.
Като част от графика за нормализиране, разгласен от президента, джамиите ще отворят още веднъж за поклонение от 29 май в сходство с изискванията, избрани от локалните и религиозните управляващи.
Ердоган сподели, че учебните заведения няма да отворят тази образователна година и вместо това ще стартират през септември.
Числата, оповестени в понеделник, демонстрират 4 171 смъртни случаи от ковид в Турция с над 150 000 доказани инфекции. Ежедневните случаи на гибел са паднали под 100 през последните седмици.
Ердоган прикани турците да пренаредят живота си съгласно " новия ред ", който той дефинира като " следен обществен живот ".
Той предизвести, че държавното управление няма да се поколебае още веднъж да приложи по-строги ограничения, в случай че данните покажат, че обстановката се утежнява.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР