Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще посети Москва по

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще посети Москва по
Коментари Харесай

Ердоган ще ходи на поредна мисия в Москва

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще посети Москва по покана на съветския си сътрудник Владимир Путин в околните дни. Това оповестиха от пресслужбата на Кремъл след телефонен диалог сред двамата водачи.

Владимир Путин и Реджеп Ердоган са отбелязали нуждата от предотвратяването на спор сред подразделенията на турската войска и въоръжените сили на сирийското държавно управление.

Руският президент е обърнал внимание на влошената филантропична конюнктура по протежението на сирийско-турската граница. Според него е неприемливо от създалата се обстановка да се възползват членове на терористични организации, в това число на Ислямска страна, които са охранявани сега от кюрдските въоръжени формирования. Вече се следят опити на терористи да избягат и да обхванат на територията на прилежащи страни, е подчертал Путин.

Двамата президенти са подкрепили продължаването на политическия развой в Сирия. Те са изразили желанието си да работят за свикването на Конституционния комитет под егидата на Организация на обединените нации в края на октомври в Женева.

Путин и Ердоган са били единомислещи, че териториалната целокупност на Сирия би трябвало да бъде съхранена.

Междувременно президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че отхвърля апелите на американския си сътрудник Доналд Тръмп да разгласи помирение и да спре турската атака в Североизточна Сирия.

Турският държавен глава посочи и че не го тревожат американските наказания поради военно нахлуване, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР