Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се зарече да положи

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се зарече да положи
Коментари Харесай

Ердоган се озъби на Египет, Морси бил убит

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се зарече да постави старания, с цел да се подсигурява, че държавното управление на Египет ще бъде съдено в интернационалните съдилища за гибелта на някогашния президент Мохамед Морси, който получи инфаркт в съд в Кайро в понеделник.

Говорейки на избирателен протест в Истанбул, Ердоган настоя, че Морси " не умря, той беше погубен ", като прикани Организацията за ислямско съдействие да предприеме дейности за гибелта на Морси. Той добави, че ще повдигне въпроса на срещата на Г-20 в Япония в края на месеца.

Според турския държавен глава египетските управляващи не са взели никакви ограничения, с цел да спасят някогашния президент.

" Морси колабираше на пода в правосъдната зала в продължение на 20 минути. Властите, за жалост, не се намесиха, с цел да го спасят ", акцентира той, добавяйки: " Морси беше погубен, не умря по естествени аргументи. "

Морси, който беше отхвърлен от власт през 2013 година от военните на фона на всеобщо национално неодобрение, провокирано от ръководството на ислямисткото придвижване " Мюсюлманско приятелство ", съгласно информациите е получил инфаркт в понеделник в правосъдната зала по време на дело за шпионаж. Той беше на 67 години.

След гибелта му Върховният комисариат на Организация на обединените нации за правата на индивида изрази угриженост по отношение на изискванията на задържането на Морси и обезпечаването на нужните медицински грижи, като също по този начин настоя за без значение следствие на гибелта на някогашния египетски държавен глава.

Международната правозащитна организация " Амнести интернешънъл " също реагира на обстановката, изтъквайки, че египетското държавно управление би трябвало неотложно да разпореди следствие на неочакваната гибел на Морси. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР