Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разпореди с указ сделките,

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разпореди с указ сделките,
Коментари Харесай

Ердоган заповяда: Сделките с недвижими имоти - само в турски лири

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разпореди с декрет покупко-продажбите, засягащи недвижими парцели, да бъдат сключвани единствено в турски лири, заяви Канал 3.

В решението, оповестено в турския държавен вестник, Ердоган постанови, че към този момент няма да бъдат разрешавани договорите за продажба, отдаване чартърен и лизинг на парцели в или индексирани в задгранична валута.

Сегашните съглашения в задгранична валута би трябвало да бъдат изменени в границите на 30 дни, гласи документът.

Договорите за наем и продажба постоянно се правят в задгранични валути в бранша на търговията на дребно, както и от чужденци, живеещи в Турция.

Може да има изключения, за които решенията ще бъдат на министерството на финансите, ръководено от юли от зетя на Ердоган и някогашен министър на енергетиката, Берат Албайрак.

Този ход идва след фрапантното рухване на лирата по отношение на щатския $ предишния месец по време на един от най-острите дипломатически разправии сред съдружниците от НАТО Вашингтон и Анкара.

Съединени американски щати постановиха наказания на двама турски министри за задържането на американски свещеник и президентът Доналд Тръм удвои митата за стомана и алуминий за Турция.

Турската валута загуби близо една четвърт от цената си по отношение на зелената валута през август.

Експерти показват опасения за положението на турската стопанска система и предвиждат настъпването на криза. Освен това има паника за паричната политика на президента, доколкото Ердоган твърдо се опълчва на повишение на лихвените проценти като „ майка и татко на всички несгоди “.

Ердоган е уверен, че високите лихвени проценти са еквивалент на висока инфлация. Въпреки това инфлацията в Турция продължава да пораства и през август доближи 18%.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР