Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разкритикува Съвета за сигурност

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разкритикува Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Ердоган: Съветът за сигурност не може да реши израелския въпрос

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разкритикува Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и съобщи, че той не в положение да реши израелския въпрос, оповестява Анадолската организация, представена от БГНЕС.
Преди отпътуването си за Ню Йорк Ердоган даде конференция на летище „ Ататюрк” в Истанбул, като акцентира дългогодишното стратегическо партньорство сред Турция и Съединени американски щати. Пред публицисти той посочи, че не желае Турция да бъде поставяна в обстановка, в която е против Съединени американски щати. „ В същото време не разполагаме с лукса да следим и подценяваме поддръжката на Съединени американски щати за терористични организации”, съобщи президентът, като обърна внимание, че е явна тяхната поддръжка за терористична организация като ПКК (Кюрдската работническа партия).

В свое послание към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Ердоган акцентира, че „ светът е по-голям от пет” (имат се поради петте непрекъснати членки на Секретен сътрудник на ООН). Според него, те не са в положение да решат израелския въпрос.

Израелският въпрос не е решен. Израел не признава решенията на Организация на обединените нации. „ Израел от 1948 година, имам поради територията, дали през днешния ден това е същият Израел?”, попита в умозаключение Ердоган. /БГНЕС
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР