Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова мюсюлманските страни да

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова мюсюлманските страни да
Коментари Харесай

Ердоган: Мюсюлманските държави трябва да осигурят по-добри условия за живот

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прикани мюсюлманските страни да обезпечат по-добри условия за живот на хората посредством възстановяване на икономическата непоклатимост и равнището на богатство. Това е допустимо, в случай че всички следват ислямския принцип за оказване помощ на нуждаещите се, написа „ Сабах ”.

В изявлението си по време на срещата на Организацията за ислямско съдействие (ОИК) в Истанбул Ердоган акцентира, че мюсюлманските страни не работят задоволително интензивно за своите жители.

21% от популацията, живеещо в държавите-членки на ОИК, което се равнява на към 350 милиона мюсюлмани, се пробва да оцелява в положение на последна беднотия. Мюсюлманските страни би трябвало да се стремят повече и намерено да разискват тези въпроси, счита Ердоган, предава БГНЕС.

Той означи, че разликата сред най-богатата мюсюлманска и най-бедната страна е към 200 пъти:

Ако мюсюлманите дават лепта, както изисква ислямът, тогава няма да има небогати хора в мюсюлманските страни, сподели Ердоган.

Той означи, че актуалните условия са много удобни за повишение на икономическия напредък и благосъстоянието и като прикани членовете на ОИК да засилят съдействието между тях.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР