Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова Европа да подкрепи

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган призова Европа да подкрепи
Коментари Харесай

Ердоган поиска подкрепа от Европа за действията на Турция в Либия

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган прикани Европа да поддържа дейностите на страната в Либия, където оказва военна поддръжка на държавното управление в Триполи, прието от Организация на обединените нации, в случай че желае да се постави завършек на спора там, предава Reuters, като се базира на информация в публикация в Politico.

На срещата Германия и Организацията на обединените народи (ООН) ще се опитат да спогодят двете страни, които водят военни дейности за столицата Триполи, да сключат помирение и механизъм за наблюдаване като първи стъпки към мира, декларират дипломати.

„ Имайки поради, че Европа е по-малко заинтригувана от даване на военна поддръжка на Либия, очевидният избор е да се работи с Турция, която към този момент даде обещание военна помощ “, написа Ердоган, осведоми Фокус.

Турски хакери удариха уеб страниците на гръцки уеб сайтове

„ Ще обучим либийските сили за сигурност и ще им помогнем в битката с тероризма, трафика на хора и други съществени закани против интернационалната сигурност “, добави той.

И Халифа Хафтар, и Файез Сарадж ще бъдат в Берлин, дружно с Ердоган и водачите на Русия, Египет и други западни и арабски страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР