Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви в събота вечерта,

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви в събота вечерта,
Коментари Харесай

Ердоган: Сделката за руските системи за ПВО "Ес-400" е сключена

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разгласи в събота вечерта, че договорката за доставката от Русия на системите за противовъздушна защита " Ес-400 " е към този момент подписана и че Анкара ще създава дружно с Москва системите " Ес-500 ", съобщи Нова тв. 

Съединени американски щати са декларирали, че плануваното от Турция пазаруване на съветските системи за Противовъздушна отбрана е доста огромен проблем. Според Вашингтон това подлага на риск турското партньорство в построяването на изтребителя от пето потомство " Еф-35 ", тъй като съветските ракети компрометират самолета на корпорацията " Локхийд Мартин ". 

Ердоган, обаче, отговаряйки на въпроси на студенти в Истанбул, сподели, че Турция е направила механически разбор и е открила че подобен проблем не съществува. " Те [американците] пратиха топката към центъра на полето, като демонстрират известна принуда. Но рано или късно ние ще получим самолетите " Еф-35 ". Няма вид да не ни бъдат доставени ", съобщи турският държавен глава. 

Агенция ТАСС цитира вестник " Хабертюрк ", съгласно който Турция е пратила в Русия 100 инженери за взаимното произвеждане на " Ес-400 ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР