Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обвини САЩ, че са

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обвини САЩ, че са
Коментари Харесай

Ердоган нападна САЩ, че са тръгнали по погрешен път

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган упрекна Съединени американски щати, че са употребявали проблема на арестувания американски свещеник Андрю Брънсън като претекст за налагане на нови наказания на Турция.

Според турския държавен глава Съединени американски щати са тръгнали по неправилен път, заплашвайки и изнудвайки, вместо да водят разговор, като по думите му, било невероятно за която и да било страна да им има доверие.

Същевременно Ердоган твърди, че Анкара е постигнала прогрес в връзките със Съединени американски щати, само че прикани Вашингтон да промени метода си към неговата страна.

Той добави, че светът е изгубил доверие в Съединени американски щати, започвайки търговски войни по целия свят, само че акцентира, че Турция ще се придържа към разпоредбите на свободния пазар.

По отношение на продължаващата валутна рецесия в страната Ердоган подчертал, че съмненията в турската лира последователно отминавали и добави, че неговото държавно управление нямало да прави компромис нито на йота във връзка с бюджетната дисциплинираност.

В началото на август Съединени американски щати постановиха наказания на турския министър на правораздаването Абдулхамит Гюл и на вътрешния министър Сюлейман Сойлу по отношение на " несправедливото " задържане на евангелисткия свещеник Андрю Брънсън, който беше задържан през октомври 2016 година по отношение на несполучливия прелом през юли 2016 година Седмица по-късно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удвои митата върху стомана и алуминий от Турция, което докара до валутна рецесия в страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР