Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган може да получи 52,7

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган може да получи 52,7
Коментари Харесай

Ново проучване: Реджеп Ердоган печели втория тур

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган може да получи 52,7 % от гласовете на втория тур на изборите.

Това сочат данни на анкета, осъществена от социологическата организация Конда, осведомят турските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Проучването е осъществено на 20 и 21 май в 34 огромни окръга на Турция измежду 3607 души. Анкетирани са били жители в окръзи в разнообразни елементи на страната, в това число в Анкара, Истанбул, Измир, Адана, Анталия, Балъкесир, Бурса, Мерсин, Хатай, Къркларели (граничещ с България – бел. авт.), Диарбекир, осведоми изданието Дувар.

Като се има поради разпределението и на гласовете на жителите, които още не са решили за кого ще гласоподават, Ердоган може да получи поддръжката на 52,7 % от гласоподавателите, а неговият противник от опозицията Кемал Кълъчдароглу - 47,3 на 100 от гласовете.

Проправителственият в. " Стар " отбелязва, че организация Конда е известна с това, че е близка до опозицията, по тази причина проправителствените кръгове постоянно гледат с съмнение на резултатите от нейните изследвания. Въпреки това настоящето допитване е посочило, че " даже Конда признава водачеството на Ердоган “, отбелязва вестникът.

По-малко от % не доближи на Ердоган, с цел да завоюва на първия тур от президентските избори. Разликата сред него и Кълъчдароглу бе към 5 %.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР