Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза снощи, че сделката

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза снощи, че сделката
Коментари Харесай

Eрдоган сключи сделката за С-400, въпреки заплахите на Вашингтон

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган сподели нощес, че договорката за доставката от Русия на системите за противовъздушна защита "C-400 " е към този момент подписана и че Анкара ще създава дружно с Москва системите "C-500 ", съобщи Ройтерс.

Съединени американски щати са декларирали, че плануваното от Турция пазаруване на съветските системи за Противовъздушна отбрана е доста огромен проблем. Според Вашингтон това подлага на риск турското партньорство в построяването на изтребителя от пето потомство "F-35 ", тъй като съветските ракети компрометират самолета на корпорацията "Локхийд Мартин ", напомни организацията.

Но Ердоган, отговаряйки на въпроси на студенти в Истанбул, сподели, че Турция е направила механически разбор и е открила че подобен проблем не съществува.

"Те [американците] пратиха топката към центъра на полето, като демонстрират известна принуда. Но рано или късно ние ще получим самолетите "F-35 ". Няма вид да не ни бъдат доставени ", съобщи турският държавен глава.

ТАСС цитира вестник "Хабертюрк ", съгласно който Турция е пратила в Русия 100 инженери за взаимното произвеждане на "C-400 ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР