Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза, че НАТО не

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза, че НАТО не
Коментари Харесай

Ердоган: НАТО трябва да действа по-решително

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган сподели, че НАТО не е показала нужната решителност в обстановката с Украйна, а отношението на Запада към нея надалеч не е приятелско.

„ Западът, страните от Европейски Съюз и НАТО не съумяха да показват решителност към Украйна. Всички те й дават препоръки. Отношението на Запада към Украйна не може да се смята за другарство или взаимност “, сподели президентът пред публицисти в Истанбул, предава

Ердоган означи, че " препоръките не могат да повлияят на обстановката ". " Разговаряме с сътрудници, питаме какво е направила, прави или ще прави Европа с изключение на празни препоръки. Нищо. Нищо не може да се промени по този метод. Ще обсъдим какво може да се направи на срещата на върха на НАТО през днешния ден ", сподели още Ердоган.

Турският водач изрази вяра, че след срещата на върха на Алианса ще бъдат взети съответни решения.

Руският президент Владимир Путин съобщи в четвъртък сутринта, че в отговор на апела на водачите на републиките на Донбас е решил да организира специфична военна интервенция. Руският водач акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии. Министерството на защитата на Руската федерация заяви, че съветските военни не нанасят удари по градовете на Украйна, военната инфраструктура е изключена с високоточни средства. Нищо не заплашва цивилното население, увериха от ведомството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР