Президентът на Турция Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик

...
Президентът на Турция Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик
Коментари Харесай

Ердоган: Призивите за мир в Газа са безплодни поради негативния подход на САЩ

Президентът на Турция Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва сподели през днешния ден, че апелите за мир в линията Газа, където Израел умъртви повече от 28 000 души, „ за жалост остават безплодни заради отрицателния метод на Съединени американски щати ". Това съобщи Анадолската организация за Българска телеграфна агенция според съглашението за продан на информация сред двете организации.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1553
„ Въпреки че Съединени американски щати настояват, че са изпратили високопоставени чиновници в района, сякаш за разрешаване на казуса, постигането на осезаеми резултати следва. Независимо от обстановката, ние продължаваме да се стремим към преустановяване на огъня и мир, защото не виждаме различен излаз “, сподели Ердоган.

Пред кореспонденти на връщане от Египет след еднодневно публично посещаване турският президент сподели, че възгледите, които е изразил при започване на спора в палестинския анклав, в този момент резонират на Запад.

Ердоган сподели, че офанзивите против линията Газа след нахлуването на палестинската формация Хамас на 7 октомври, отразяват „ нормалната липса на съвест “ на Израел и акцентира, че сигурността на хората в района „ не може да бъде компрометирана “.

„ Човечеството би трябвало да чуе този зов допустимо най-скоро. Отговорността и отчетността за мълчанието пред този геноцид са големи. Историята ще съди тези, които са разрешили умишленото ликвидиране на хората. Тези, които са съучастници в геноцида, към този момент са оповестени за отговорни пред историята ", добави Ердоган.

Той означи по какъв начин някои страни, които първоначално бяха на страната на Израел, в този момент „ показват скрупули ", добавяйки, че Турция продължава да търси „ дълготраен мир ".

„ Светът не може да пренебрегне това, че решението е в самостоятелна, суверенна палестинска страна със столица в Източен Йерусалим въз основа на границите от 1967 година “, сподели Ердоган.

Той добави, че Турция освен пази „ своите палестински братя “, само че пази правата на индивида, интернационалното спокойно право.

„ Избутването на цивилни към хипотетично безвредна зона, преди да бъде бомбардирана, дава отговор ли на филантропичните полезности, законите на войната, интернационалното право, човешките права? “ – попита турският президент.

Ердоган също прикани за смяна в „ изкривената конструкция на световната система, която в този момент отваря път за нови кланета “, като също по този начин акцентира нуждата от ефикасни механизми за контрол.

 
Преговорите в Египет 

Турският президент уточни позитивното развиване във връзка с доставката на филантропична помощ за Газа, като добави, че е разискал това с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси, който съобщи уговорката на Кайро да продължи натиска върху Израел.

„ Ще участваме най-вече в полемики както с президента Сиси, по този начин и с генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш. Официални лица от Съединени американски щати също споделят, че ще продължат да оказват напън върху Израел в това отношение “, добави Ердоган.

Той акцентира, че въпреки броят на камионите с помощи, достигащи до Газа, да е към този момент 200-250, това е незадоволително, и съобщи, че свястно решение за справяне с потребностите на хората в анклава не може да бъде реализирано, до момента в който камионите не станат 500-600 на брой.

„ Имаме дълбоки културни и исторически връзки с Египет. Не единствено споделяме една и съща история, само че споделяме едно и също море и смисъла на това море за света нараства с всеки минал ден. От друга страна, външната политика се гради и ръководи на основата на съвместен интерес. Затова синхронизираните стъпки, които двете страни подхващат дружно, безспорно служат на взаимните им ползи “, означи той.

Ердоган добави, че Анкара и Кайро би трябвало да бъдат дружно, с цел да запазят мира и спокойствието както в района, по този начин и в международен мащаб.

Турският президент сподели, че координацията и съдействието на Анкара с Кайро доста ще допринесат за мира, спокойствието и стабилността в района, като добави, че неговият египетски сътрудник Абдел Фатах ас Сиси ще посети Турция през април или май.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР