Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че НАТО трябва да

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че НАТО трябва да
Коментари Харесай

От НАТО трябва да са щастливи, укрепваме сигурността със С-400, обяви Ердоган

Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи, че НАТО " би трябвало да бъде благополучен " , че страна членка укрепва сигурността си , даже и със зенитно-ракетен комплекс С-400 от Русия, осведомят съветски медии и " Ройтерс ".

Той също прикани американския си сътрудник Доналд Тръмп да не постанова наказания на страната му и Съединени американски щати да продадат на Турция изтребители Ф-35.
 Трети следващ ден съветски самолети доставят елементи от системата С-400 в Турция
Трети следващ ден съветски самолети доставят елементи от системата С-400 в Турция

Към момента са кацнали 6 товарни самолета, до часове Турция чака още 2

От петък Русия стартира да доставя на Турция детайли от ЗРС С-400.

Ако Турция ще стане по-силна в областта на сигурността си , кой също ще стане по-силен? Това ще укрепи самия Алианс, счита Ердоган и назова съглашението за С-400 най-важното в историята на Турция.

Вашингтон обаче поддържа друга позиция. Съединени американски щати имат намерение да наложат наказания на Анкара поради покупката , защото имат вяра, че е опасност за изтребителите Ф-35. Тази седмица се чака Вашингтон да разгласи глобите против Турция.

Според турския водач Съединени американски щати и Турция би трябвало да намерят " приблизително състояние " в разногласието.
 Четвърти съветски аероплан с детайли от С-400 кацна в Турция
Четвърти съветски аероплан с детайли от С-400 кацна в Турция

Доставката на детайли от ЗРС С-400 продължава

Със закупуването на С-400 ние не се приготвяме за война . Ние се опитваме да подсигуряваме мира и националната си сигурност, увери турският водач.

В неделя вечерта " Вашингтон пост " разгласява изявление с държавния секретар Майк Помпео, който предизвести, че законът изисква налагане на наказания и той е убеден, че президентът Тръмп ще съблюдава законодателството.

Но турският водач посочи, че Анкара към момента желае да закупи система за противоракетна защита " Пейтриът " от Вашингтон и двете страни би трябвало да усилят търговията и да работят върху " всеобхватно военно съдействие ".
 С-400 не трансформира стратегическата ориентировка на Турция, увери Анкара Съединени американски щати
С-400 не трансформира стратегическата ориентировка на Турция, увери Анкара Съединени американски щати

Придобиването на С-400 от Русия " не е желание, а нужда "

С-400 " Триумф " е най-новата съветска противовъздушна ракетна система с огромен обхват. Предназначена е за заличаване на авиация, крилати и балистични ракети, в това число със междинен обхват на поразяване, а също по този начин могат да се употребяват и против наземни цели. Обхватът им на деяние доближава 400 км, способни са да унищожат цели на височина до 30 км.

Турция се трансформира в третата (след Беларус и Китай) страна, където Москва доставя С-400. Скоро Индия би трябвало да се причисли към тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР