Президентът на Турция Реджеп Ердоган увери, че Анкара не се

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган увери, че Анкара не се
Коментари Харесай

Турция не иска да завладява чужда територия, увери Ердоган и насоли Запада

Президентът на Турция Реджеп Ердоган увери, че Анкара не се стреми да завладее територия на нито една страна и повтори, че военната интервенция в Северна Сирия е за застраховане на сигурността в района, осведоми " Дейли сабах ".

По време на тирада на събитието TRT World Forum в Истанбул той упрекна западните сили, които се опълчват на турската атака против кюрдите, че " поддържат тероризма ".
 Иран отхвърля да одобри създаваните от Турция военни постове в Сирия
Иран отхвърля да одобри създаваните от Турция военни постове в Сирия

" Други може да имат разнообразни ползи в Сирия, Ирак, Афганистан, Либия, Африка и на Балканите , само че на Турция са единствено в Сирия поради общата орис с нашите братя и сестри ", сподели турският водач.

Реджеп Ердоган акцентира, че Турция няма да промени безапелационната си позиция против терористите и потисниците, в никакъв случай няма да договаря с терористи.

Отбелязвайки, че светът минава през радикална промяна през вековете, Ердоган сподели, че изключително Близкият изток минава през превратности.
 Турция отхвърли обвиняванията във военни закононарушения в Сирия
Турция отхвърли обвиняванията във военни закононарушения в Сирия

В петък " Амнести " излезе с отчет, в който упреква турската войска и съдружниците им в избиването и раняването на цивилни при " безмилостни офанзиви против жилищни региони " по време на военната интервенция

" Макар че центърът на гравитация, който трансформира света, наподобява се е трансформирал през последните епохи, този район остава във фокуса на битката ", безапелационен президентът на Турция и добави, че това слага Турция в центъра на всички развития.

Президентът засегна и несправедливостта във връзка с Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, който дава право на несъгласие на петте непрекъснати членки , което постоянно води до неефективност на интернационалната организация в моменти на световни рецесии.

" Не е хуманно или заслужено да ограничаваме значимите световни решения , засягащи милиони хора, единствено до петте непрекъснати членки на Организация на обединените нации , ние повтаряме - светът е по-голям от петте ", прикани Ердоган. Той разкритикува Запада за решението да поддържа сирийските кюрди и сложи под въпрос искреността им по отношение на битката против тероризма.
 НАТО сътвори спешен щаб за военната интервенция на Турция в Сирия
НАТО сътвори спешен щаб за военната интервенция на Турция в Сирия

Анкара счита да я продължи доникъде на ноември…

" Западът като цяло стои на страната на терористите и ни нападат . Всички от тях, в това число НАТО и Европейски Съюз. Вие казвате, че се борите с тероризма, само че от кой момент започнахте да стоите на страната на терористите? ", попита той.

Ердоган заяви, че на следващия ден ще пътува до Сочи за среща с съветския водач Владимир Путин . Те ще обсъдят развиването в Сирия и идващите ограничения. Той означи, че Турция ще предприеме " нужните " ограничения след диалозите.
 Турция и сирийските кюрди с взаимни обвинявания в нарушение на режима на тишина
Турция и сирийските кюрди с взаимни обвинявания в нарушение на режима на тишина

" Терористите " направиха 14 офанзиви

TRT World Forum се организира от 21 до 22 октомври . Ще бъдат разисквани световни въпроси. Тази година тематиката е " Глобализацията в оттегляне: Рискове и благоприятни условия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР