Президентът на Турция Реджеп Ердоган с нова тирада на крайна

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган с нова тирада на крайна
Коментари Харесай

Съюзник на Ердоган плаши Гърция с война

Президентът на Турция Реджеп Ердоган с нова дрънканица на последна провокация, използвайки повода за 100-годишнината от спора в Мала Азия, с цел да изпрати особено обръщение към ултранационалистически тълпи, написа " Грийк сити таймс ".

Той предприе директна офанзива против гърците, като продължи с историческа ретроспекция, като в същото време не пропусна възможността да върне своята неоосманска визия на масата.

Във време, когато турската лира е на историческо дъно, Ердоган наподобява залага на експанзионистични сюжети, планирайки нова военна интервенция в Сирия против кюрдите, за която - както той съобщи - Турция няма да получи ничие позволение да извърши.

Той посвети забележителна част от речта си и на Гърция.  Повишавайки гласа си, той пита наблюдаващата навалица: " Готови ли сме за офанзива през 2023 година? ".

" Гърците бяха пионки на други противников сили по това време, само че с религия и увереност турците съумяха да ги хвърлят в морето ", сподели турският президент.

Той също търси възраждането на враждебните усеща от предишното: " Врагът може да е имал повече картечници, оръдия, камиони, коли и самолети от нас, само че изпълнените с религия сърца на нашите бойци покриваха всички тези дефекти. Всъщност, до момента в който гръцката войска се оттегляше, 65% от нейните 200 000 бойци бяха унищожени на линията Афион Кютахя ".

" Молитвите, издигнати към небето, донесоха радостната новина за освобождението на град Афион, който бе опустошен и опожарен от гърците. Същата прелестна сцена се следи в Кютахя на 30 август, когато турските войски влизат в града. Тоест тук гръцката войска е разгромена за четири дни, когато нейните командири са хванати и разрушени от турските сили. От една страна нашата войска напредваше към Смирна, а въпреки това продължаваше да преследва войските на гръцката войска, които напускаха на север от Ескишехир. Виждаме опожаряването и унищожаването на всички наши градове от врага, до момента в който той се оттегляше, като доказателство за техния лицемерен темперамент, както е през днешния ден ", подчертава Ердоган.

Партньорът на Ердоган в държавното управление Девлет Бахчели също е извънредно провокативен във връзка посланието си за " Деня на успеха ", който турците честват на 30 август, с който означават успеха на турската войска над гръцките сили в борбата през 1922 година покрай Афион Кютахя в Мала Азия.

Бахчели поддържа провокативна изразителност относно използването на С-300 от Гърция и призова гръцкото държавно управление да " се вразуми " или " цената, която гърците ще платят, ще бъде доста по-висока от 30 август 1922 г. "

Наред с други неща, Бахчели съобщи: " Че Гърция изчерпва търпението на нашата нация в Средиземно и Егейско море и ускорява издевателството си във въздуха и на земята. По създание това е асиметрично отражение на болката и кошмара, в който живеят от 100 години ".

Освен това, съгласно Бахчели, това е " враждебно отношение и напреднала провокация да се ангажират турски самолети, изпълняващи задачи в Източното Средиземноморие посредством системата за противовъздушна отбрана С-300, ситуирана в Крит ".

" Фактът, че САЩ, които реагираха на турската система за противовъздушна защита С-400 и започнаха да постановат наказания, мълчат за гръцката система за противовъздушна защита С-300, е двоен стандарт в абсолютния смисъл. Напразното циврене на държавното управление на тази страна, за картата на синьото ни родно място, приказва за безволие, като в това време е ясно доказателство, че толкоз са се побъркали, че се въртят в несъгласие. Гръцкото държавно управление е изгубило своята предвидливост и не може да види къде е паднало ", продължи той.

" В този контекст враждебността към турците и исляма заслепи държавното управление на Атина и подцени съвестта на човечеството и интернационалното право, като поддържа терористичните организации. Пожелавам сегашното държавно управление, поради което страда гръцкия народ, да се вразуми и неотложно да спре да преследва лудостта ", сподели държавният сътрудник на Ердоган, който продължи със заканите: " В противоположен случай цената, която ще платят, ще бъде доста по-висока от 30 август 1922 г. и може да се прояви като неминуем факт от живота и историята. "

Той завършва провокативното си обръщение с отпратка към " Синята татковина ": " Синята татковина е открадната и обитаема география на турската нация. Никой на този свят няма да поддържа нарушителя. Разбира се, истината ще откри своето място в края на деня. Въпрос на време е ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР