Президентът на Турция Реджеп Ердоган определи като продуктивна тристранната среща

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган определи като продуктивна тристранната среща
Коментари Харесай

Путин и Ердоган обсъдиха доставки на нови оръжия за Турция след срещата за Сирия

Президентът на Турция Реджеп Ердоган дефинира като продуктивна тристранната среща с Русия и Иран за Сирия, която се организира в Анкара. След края ѝ той сподели, че водачите на трите страни са взели редица значими решения, които пораждат вяра за намиране на политическо решение на сирийската рецесия, оповестява Българска телеграфна агенция.

В взаимно изказване на Ердоган, Владимир Путин и Хасан Рохани се споделя, че идната среща на върха ще бъде в Техеран. На нея ще се разискват районни и интернационалните събития, а също и съдействието в разнообразни сфери.

Ердоган заяви, че трите договарящи страни през днешния ден са преодолели различията по съставянето на Конституционна комисия в Сирия. Той добави, че този орган скоро ще стартира работа.

На конференцията на водачите Владимир Путин пък сподели, че Конституционната комисия ще изиграе решаваща роля в нормализирането на обстановката в Сирия. Путин акцентира, че никакви външни сили не би трябвало да " връзват ръцете и краката " на членовете на Конституционната комисия. Путин сподели, че насилието в Сирия е намаляло, само че за разрешаването на огромните проблеми, с които се сблъсква страната, е нужна помощ от стопански развити страни и интернационалните организации, визирайки възобновяване на страната от войната.

Путин сподели още, че с Турция договарят за доставки на нови оръжия. Според Путин руско-турското взаимоотношение се развива динамично по най-различни посоки. Стокооборотът сред двете страни за предходната година е превишил 25 милиарда $, сполучливо се осъществят стратегически значими планове в енергетиката - строителството на АЕЦ " Акую " и газопровода " Турски поток ".

Хасан Рохани прикани от своя страна след срещата да продължи битката с терористите, които в последните месеци станали още по-силни в Идлиб.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР