Президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви началото на антитерористичната операция

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви началото на антитерористичната операция
Коментари Харесай

Ердоган разкритикува САЩ


Президентът на Турция Реджеп Ердоган разгласи началото на антитерористичната интервенция в сирийския Африн и с остри нападки се обърна към Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.

Той осъди остро дейностите на Съединени американски щати в Сирия, дефинира ги като лъжлива политика за персонални игри и ползи, и уточни, че Анкара не има вяра в промяната на името на незаконната организация ПКК.

" Въобразяват си, че ни демонстрират мускули, като сменят името на терористичната организация и играят игрички в Сирия. Както и да се назовава тази организация, в нашите очи тя е терористична. То не бяха Сирийски демократични сили, Гранична полиция, Гранична отбрана, вътрешна сигурност, вие кого мамите? Тази организация е ПКК, това са нейният сирийски клон PYD /Партия на демократичното единство/ и въоръжените й отряди, и новото име няма да ги откаже от тероризма. И в Америка, и в Европейския съюз ПКК попада в описите на терористичните организации ", съобщи президентът пред партийния конгрес. Той акцентира, че Западът е задължен да се преценява и да си сътрудничи с Турция в района, защото тя е съдружник.

Ердоган прикани западните страни да преразгледат политиките си в Сирия и да прекратят съдействието си кюрдските терористи от ПКК, включени в описите на терористичните структури както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа.

" За съдействието с ПКК прелестно са осведомени на Запад, където вършат всичко допустимо, с цел да вкарат в подвеждане Турция и международната общност. Впоследствие на тези, които поддържат терористите, им се постанова да вършат спорни изказвания. Ту приказват за съставяне на някаква войска в северната част на Сирия, ту сами се опровергават ", уточни турският водач.

Боец от кюрдските отряди в Сирия, който се е предал на турските военни на границата, е разкрил проекта на ПКК, съгласно който локалното население ще бъде употребявано като жив щит против антитерористичната интервенция, оповестява Анадолската организация през днешния ден. За тази цел в обитаемоте места са прокопани тунели, като някои от тях водят директно в жилищата. Боецът разказал, че се е включил към терористите в Африн преди 4 години, а преди две седмици решил да пресече сирийско-турската граница в региона на провинция Килис и да се съобщи на турските военни.

Той разкрил, че кюрдските отряди са струпали оръжия и муниции в големи хранилища в квартал Махмудие в град Африн, в село Бурч и в град Тал-Рифат. Основната част от отрядите са дислоцирани в Африн, Тал-Рифат, Кастелджиндо, Бафлуни, Басуфани, Тънъп и Кеферджани, зенитна батарея и няколко танкове са открити по възвишението до крайграничното село Булбул, обяснил сирийският беглец. Според него локалните младежи отхвърлят да постъпят в редиците на въоръжените отряди на ПКК и заради това нови бойци се търсят в други региони на Сирия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР