Президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви началото на антитерористичната операция

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви началото на антитерористичната операция
Коментари Харесай

Ердоган обяви началото на операцията в Сирия и разкритикува САЩ


Президентът на Турция Реджеп Ердоган разгласи началото на антитерористичната интервенция в сирийския Африн и с остри нападки се обърна към Съединени американски щати, оповестиха в събота международните организации, представени от БГНЕС.

Той осъди остро дейностите на Съединени американски щати в Сирия, дефинира ги като лъжлива политика за персонални игри и ползи, и уточни, че Анкара не има вяра в промяната на името на незаконната организация ПКК.

" Въобразяват си, че ни демонстрират мускули, като сменят името на терористичната организация и играят игрички в Сирия. Както и да се назовава тази организация, в нашите очи тя е терористична. То не бяха Сирийски демократични сили, Гранична полиция, Гранична отбрана, вътрешна сигурност, вие кого мамите? Тази организация е ПКК, това са нейният сирийски клон PYD /Партия на демократичното единство/ и въоръжените й отряди, и новото име няма да ги откаже от тероризма. И в Америка, и в Европейския съюз ПКК попада в описите на терористичните организации ", съобщи президентът пред партийния конгрес. Той акцентира, че Западът е задължен да се преценява и да си сътрудничи с Турция в района, защото тя е съдружник.

Ердоган прикани западните страни да преразгледат политиките си в Сирия и да прекратят съдействието си кюрдските терористи от ПКК, включени в описите на терористичните структури както в Съединени американски щати, по този начин и в Европа.

“За съдействието с ПКК прелестно са осведомени на Запад, където вършат всичко допустимо, с цел да вкарат в подвеждане Турция и международната общност. Впоследствие на тези, които поддържат терористите, им се постанова да вършат спорни изказвания. Ту приказват за съставяне на някаква войска в северната част на Сирия, ту сами се опровергават ", уточни турският водач.

Боец от кюрдските отряди в Сирия, който се е предал на турските военни на границата, е разкрил проекта на ПКК, съгласно който локалното население ще бъде употребявано като жив щит против антитерористичната интервенция, оповестява Анадолската организация през днешния ден.

За тази цел в обитаемоте места са прокопани тунели, като някои от тях водят директно в жилищата. Боецът разказал, че се е включил към терористите в Африн преди 4 години, а преди две седмици решил да пресече сирийско-турската граница в региона на провинция Килис и да се съобщи на турските военни.

Той разкрил, че кюрдските отряди са струпали оръжия и муниции в големи хранилища в квартал Махмудие в град Африн, в село Бурч и в град Тал-Рифат. Основната част от отрядите са дислоцирани в Африн, Тал-Рифат, Кастелджиндо, Бафлуни, Басуфани, Тънъп и Кеферджани, зенитна батарея и няколко танкове са открити по възвишението до крайграничното село Булбул, обяснил сирийският беглец. Според него локалните младежи отхвърлят да постъпят в редиците на въоръжените отряди на ПКК и заради това нови бойци се търсят в други региони на Сирия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР