Президентът на Турция обеща до края на април страната да

...
Президентът на Турция обеща до края на април страната да
Коментари Харесай

Ердоган обеща турска Covid ваксина до края на април

Президентът на Турция даде обещание до края на април страната да има своя. Ердоган приказва посредством видеовръзка на гала по откривануето на моста Кьомюрхан в източна Турция.
" 2020-та беше сложна година и за нашата страна, и за човечеството. Трябваше да носим бремето на пандемията във времена на съществени провокации в сферите на сигурността и стопанската система. Превързахме раните на нашата нация и 2021-ва ще бъде нова година във всеки смисъл. Вярвам, че ще преодолеем епидемията с имунизациите, които внасяме, а най-вече до края на април ще имаме и наша лична ваксина. След като преборим, ще можем да се фокусираме върху главните ни цели ".
Вчера турският президент Ердоган заяви, че Анкара води договаряния с Германия за взаимно произвеждане на ваксина против ковид. Турция и немската компания Байонтех, която е благосъстоятелност на немския жител от турски генезис Угур Шахин, подписаха договорка за до 30 милиона дози от имунизацията, а на 30 декември в Турция дойде първата пратка от имунизацията Коронавак на китайската компания СиноВак. Вчера Турция записва 15 инфектирани с новия бързо разпространяващ се вариант на ковид и наложи възбрана за влизане на английски жители. В момента в страната е наложена, която е в действие от новогодишната нощ и ще продължи до 5 часа сутринта на 4 януари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР