Президентът на Турция и лидер на управляващата партия АКП Реджеп

...
Президентът на Турция и лидер на управляващата партия АКП Реджеп
Коментари Харесай

Ердоган: В Турция няма криза. Това са манипулации

Президентът на Турция и водач на ръководещата партия АКП Реджеп Таийп Ердоган съобщи, че в страната няма икономическа рецесия и разказа обстановката като „ просто операции “, а също така уточни, че Турция е по-богати и по-ефективна, в сравнение с е била преди 20 години, написа електронното издание на вестник „ Хюриет “, представено от Агенция „ Фокус “.

„ Няма рецесия, не се заблуждавайте. Това са просто операции. Няма рецесия тук. Вървим напред към бъдещето и ставаме по-силни с всеки ден. Ще станем по-силни “, съобщи Ердоган на конференция за Деня на ветерана на 19 септември, сряда.

Неговите мнения идват в миг, когато турската лира загуби 40% от цената си по отношение на американския $ от август до в този момент и Централната банка усили лихвения % до 24%, с цел да се оправи с инфлацията, разяснява изданието.

Ердоган настоя на позицията си, че девалвацията на лирата е резултат от „ интернационална офанзива против Турция “, като означи, че „ Турция е по-богата и доста по-ефективна от преди 20 години “.

Той също акцентира скорошния президентски указ, с който бе изменен закона за отбрана на турската валута. С него, всеки, който оперира от Турция, би трябвало да прави финансовите си интервенции с лири.

„ Отсега нататък, наемът в Турция не може да се заплаща с долари. Сега в Турция ще е дейна лирата. Иначе ще си платят “, съобщи турският водач. „ Ще наемате с лири и ще купувате с лири “, безапелационен е Ердоган.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР