Президентът на Турската медицинска асоциация отхвърли обвиненията, че е разпространявала

...
Президентът на Турската медицинска асоциация отхвърли обвиненията, че е разпространявала
Коментари Харесай

Дадоха на съд президента на Турската медицинска асоциация

Президентът на Турската здравна асоциация отхвърли обвиняванията, че е разпространявала терористична агитация . Тя прикани за следствие на изказванията, че турската войска е употребила химически оръжия против кюрдски бойци, оповестява Асошиейтед прес.

63-годишната доктор Шебнем Корур Финджанджъ е съдена по обвиняване в присъединяване в агитация от името на неразрешената Кюрдска работническа партия или ПКК. Тя беше задържана през октомври, откакто даде изявление, по време на което приказва за нуждата от " дейно следствие " на обвиняванията.

Финджанджъ, правосъден специалист, е най-новият деятел, преследван по законите на Турция за битка с тероризма, които съгласно правозащитни групи са довели до угнетяване на свободата на изложение. Тя е изправена пред до седем години и половина затвор, в случай че бъде приета за отговорна.

Обвиненията се основават на запис на изявление с прокюрдска медия, в който тя разяснява видео, показващо потреблението на химично оръжие.

Интервюто последва изказванията на кюрдски екстремисти, че турската войска е употребила химически оръжия против ПКК в Северен Ирак . Турски публични лица .

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна Финджанджъ в клюка против въоръжените сили на Турция и в засегнатост на нейната страна. Той даде обещание да предприеме дейности за изчистване на Турската здравна асоциация и други професионални организации от " поддръжници на терористичната организация ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР