Президентът на Турската баскетболна федерация Хидо Тюркоглу коментира бъдещето на

...
Президентът на Турската баскетболна федерация Хидо Тюркоглу коментира бъдещето на
Коментари Харесай

Баскетболният сезон в Турция трябва да бъде завършен, заяви Хидо Тюркоглу

Президентът на Турската баскетболна федерация Хидо Тюркоглу разяснява бъдещето на краткотрайно прекратения баскетболен сезон в Турция. Тюркоглу съобщи, че сега управлението преценя само по кое време да възобнови сезона и не обмисля анулацията му.

" Желанието ни е да се върнем на паркета и да приключим всички шампионати. Казвам това по човешки. Разбира се, здравето е преди всичко. Откакто встъпихме в служба, се опитваме да управляваме федерацията транспарантно и заслужено. Затова първото ни предпочитание е да върнем шампионатите, откакто нещата стартират да стават по-нормални. В този развой сме по-различни от футбола. Много задгранични футболисти останаха тук. Но задграничните баскетболисти, изключително американците, се завърнаха по родните си страни ", сподели президентът Тюркоглу.

Turkoglu hopes to resume Turkish leagues when ‘things start to get a little more normal’ https://t.co/TanVu6xjPK
— Sportando (@Sportando) April 9, 2020 " Ще стигнем до избрана обстановка през юни или юли. Може и да е по-рано или по-късно. Когато всичко се възстановява, желаеме да доиграем шампионатите през юни, юли или август. След това ще планираме идващия сезон. В момента множеството чужденци от шампионата са в родните си страни. Кога ще стартират пътуванията, по кое време ще доведем тези хора назад в страната ни, ще се наложи ли връщащите се да преминат през карантинния развой? Когато тези въпроси станат ясни, тогава ще създадем по-ясен проект. Тогава завършваме с почтен сезон, в който всички да бъдат удовлетворени, а спечелилият ще се дефинира на паркета. След това можем да вършим проекти за сезон 2020/21. Като мениджърски екип, несъмнено, обмисляме и най-лошия сюжет и се приготвяме за него, само че даже не желаеме да приказваме за това сега ", показа още някогашният състезател от НБА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР