Президентът на Туркменистан прави страйк след страйк в залата за

...
Президентът на Туркменистан прави страйк след страйк в залата за
Коментари Харесай

Култ към личността: Президентът на Туркменистан язди, играе боулинг и свири на китара

Президентът на Туркменистан прави страйк след страйк в залата за боулинг, язди кон и записва в студио композирана от него музика с внука си. Държавната телевизия няма очи за различен, с изключение на за Гурбангули Бердимухамедов, който култивира мощен фетиш към личността си, отбелязваt Франс прес и Българска телеграфна агенция.

В неделната емисия вести съвсем всички тематики са отдадени на него. Той реализира надзор над строителни планове и приказва пред длъжностни лица, които си записват грижливо всяка негова директива. После язди кон на хиподрума, преди да се качи на белия си Мерцедес, с цел да покаже спортните си гении пред неоткъсваща очи от него аудитория.

На боулинг не оставя нито една кегла несъборена, на баскетбол вкарва с лекост кошове, а по-късно в гимнастическия салон инструктира държавни чиновници по какъв начин да станат по-гъвкави.
Тези мизансцени мощно припомнят на някои изяви на съветския му сътрудник Владимир Путин, отбелязва Франс прес.

После следва основната тематика в емисията: близо 7-минутен репортаж демонстрира по какъв начин туркменистанският президент свири на китара и пиано, записвайки в студио парче със своя внук Керим.

Медийните изяви на Бердимухамедов са чести в Туркменистан - една от най-изолираните и властнически страни в света. Той пристигна на власт през 2006 година след гибелта на своя необикновен предходник Сапармурат Ниязов, който издигна собствен позлатен монумент, въртящ се към оста си, с цел да гледа към Слънцето. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР