Президентът на Токио 2020 Йоширо Мори вярва, че олимпийските игри

...
Президентът на Токио 2020 Йоширо Мори вярва, че олимпийските игри
Коментари Харесай

Президентът на Токио 2020: Игрите ще се проведат независимо от ситуацията с COVID-19

Президентът на Токио 2020 Йоширо Мори има вяра, че олимпийските игри в Япония това лято ще се състоят макар неразбираемата обстановка към ковид. Организаторите работят в тясна връзка с Международния олимпийски комитет (МОК), с цел да подсигуряват провеждането на най-чакания състезателен конгрес.

Нарастват спекулациите и паниките, че Япония няма да може да одобри отсрочените преди година игри поради разпространяването на COVID-19 в страната и по целия свят. Но Мори се опита да разсее всички подозрения.

" Ще проведем олимпийски игри без значение по какъв начин се развива обстановката с ковид ", разяснява Мори и добави, че фокусът би трябвало да бъде върху по какъв начин, а не върху дали игрите в Токио ще се проведат, - " Трябва да помислим за нови способи за домакинство ", безапелационен е той.
Снимка: Reuters
Олимпийските игри трябваше да се състоят предишното лято, само че поради пандемията бяха отсрочени с 12 месеца. Наскоро увеличеният брой на болни в Япония докара до строги ограничения в страната, а това единствено даде ново поле за спекулации към провеждането на форума.

Мори е убеден, че олимпийските игри ще се състоят, само че се чака да има доста строги правила за напредване на спортистите и ограничения за сигурност. Спортистите няма да могат да напущат олимпийското село с изключение на за надпревари. Те ще бъдат тествани за COVID-19 преди и след идването си в Япония, само че няма да бъдат поставяни под карантина при кацането си в страната.
Снимка: Getty Images
Атлетите ще могат да се настанят в олимпийското село до 5 дни преди надпреварата си, и би трябвало да изоставен незабавно след края на присъединяване им. Купоните и разходките са неразрешени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР