Президентът на Техническия комитет по художествена гимнастика на Европейския съюз

...
Президентът на Техническия комитет по художествена гимнастика на Европейския съюз
Коментари Харесай

Мария Петрова: За мен ще бъде голяма чест да представям името на България

Президентът на Техническия комитет по художествена гимнастика на Европейския съюз по гимнастика (ЮЕГ) и вицепрезидент на БФХГ Мария Петрова съобщи, че за нея ще бъде чест да показва почтено името на България.

Вчера на Конгреса на ЮЕГ в Сплит Мария Петрова беше определена на управителния пост с голямо болшинство от 47 гласа. " Един конгрес с доста прочувствен заряд, в който българската художествена гимнастика беше на ослепително равнище. Всички 50 държави-членки на ЮЕГ участваха, с цел да дадат своя глас за новия път, по който ще поеме европейската централа ", разяснява Петрова особено за фейсбук страницата на БФХГ.

" Тръгнах изпълнена по едно и също време с възторг, терзание и предпочитание всичко, което си бяхме сложили като цел, да осъществим. Поглеждайки към многочислените претенденти за комитета, който ще оглавявам, знаех, че ще бъде извънредно мъчно. В два от комитетите нямаше нови претенденти, в останалите най-много 4, а в художествената гимнастика претендентите бяха 19 за 6 места. Всеки вярваше и се надяваше, че има място при нас. А аз се надявах да спазя неписаното предписание за последователност и в същото време с новите членове да има баланс. Щастлива съм с избора и считам, че ще бъдем един добре работещ комитет ", добави Мария Петрова. " Най-добрите гимнастички в света са от Европа и за мен ще бъде огромна чест да представям с достолепие името на България и по едно и също време с това да последвам посоките и полезностите за развиването на европейската художествена гимнастика ", добави трикратната международна шампионка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР