Президентът на Танзания Джон Магуфули заяви днес, че страната му

...
Президентът на Танзания Джон Магуфули заяви днес, че страната му
Коментари Харесай

Президентът на Танзания отказа ваксина и обясни, че Бог го пази

Президентът на Танзания Джон Магуфули съобщи през днешния ден, че страната му не се нуждае от карантина, тъй като Бог пази нейните поданици от ковид и че домашните „ медикаменти “ като поемане на водни пари са по-ефективни от имунизациите.

„ Ваксините не са положителни. Ако бяха, тогава белият човек щеше да бъде имунизиран против ХИВ / СПИН “, сподели Магуфули.

В Танзания, страна с към 58 милиона души, публично има 509 души, инфектирани с ковид от началото на пандемията и 21 смъртни случая.

Съседна Кения, с население от 47,6 милиона, имаше 100 000 инфектирани и 1,7 хиляди мъртви.

„ Не мисля, че някой ще разгласи обща карантина, тъй като нашият Бог е жив и ще продължи да ни пази “, сподели Магуфули по време на тържественото разкриване на нова плантация в родния му град Шато.

„ Ще продължим да подхващаме превантивни ограничения, в това число поемане на пара. Вдишвайте, до момента в който се молите на Бог, молете се, до момента в който отглеждате царевица и картофи, с цел да можете да се храните добре и коронавирусът да не може да влезе в тялото ви. Мнозина ще се опитат да ви плашатт, мои танзанийци, само че вие би трябвало да сте твърди ", добави той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР