Президентът на Танзания Джон Магуфули е наредил на армията да

...
Президентът на Танзания Джон Магуфули е наредил на армията да
Коментари Харесай

Цялата реколта от кашу в Танзания отива при армията

Президентът на Танзания Джон Магуфули е наредил на армията да изкупи цялата годишна продукция от ядки от кашу, откакто частни компании отхвърлиха да платят цената, избрана от държавното управление, съобщи БГНЕС.
Този ход идва единствено дни, откакто Maгуфули уволни министъра на земеделието Чарлс Тизеба и министъра на търговията Чарлз Мвияге за " крах в отговорностите си " към индустрията с кашуто. Магуфули заповяда на бойците да купят ядките по 1,44 $ на кг, което е по-високо от цената, която фирмите са били склонни да платят, съгласно държавно изказване.
Магуфули поръча през октомври цената на кашуто съвсем да се удвои от 0,65 $ на кг, цената, с която земеделските стопани едвам покриват индустриалните си разноски. Президентът упрекна " отлагането от страна на частни оператори, които предлагаха доста ниски цени " за кашу – един от най-големите източници на доходи в страната - за решението ядките да се насочат към казармите.
Държавната банка за развиване на земеделието в Танзания получи разпореждане " да освободи нужните средства за закупуването на това кашу, а армията ще се разположи, с цел да купи цялата продукция ", се споделя в изказването.
Припомняме, че от избирането му преди три години Магуфули е захващал голям брой борби с частни компании, които упреква, че дава на Танзания калпави покупко-продажби. Заводът за преправка на кашу, който е държавен, би трябвало да бъде стихотворец от армията.
Правителството на Магуфули се надява да има годишна продукция от 220 000 тона кашу тази година. " Ние ще купим цялата годишна продукция, тогава ще търсим купувачи и ще ядем всичко, което не се продава ", обявиха още държавните управляващи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР