Президентът на Таджикистан Емомали Рахмон разпореди да спре разпространението на

...
Президентът на Таджикистан Емомали Рахмон разпореди да спре разпространението на
Коментари Харесай

Президентът на Таджикистан забрани да го възхваляват

Президентът на Таджикистан Емомали Рахмон разпореди да спре разпространяването на песни, които го популяризират, заяви Агенция Франс Прес.

Рахмон (66 г.), който е отпред на страната от 1992 година, бил обезпокоен от несъразмерното разпространение на неговата персона. Правителствената агитация постоянно го показва като избавител, възстановил националното единение след кървавата революция. Той се употребява с купата лидер на нацията, което разрешава на него и фамилията му да се радват на доживотен имунитет и на други привилегии.

Култ към личността на водачите има в съвсем всички някогашни руски централноазиатски републики. Неотдавна управляващите в Узбекистан предизвестиха да не се извършват песни за прослава на президента Шавкат Мирзийоев, който нямал “нужда хората на изкуството да му вършат реклама ”.

В Туркменистан президентът Гурбангули Бердимухамедов също изиска държавните чиновници и медиите да не го възхваляват, с цел да се разграничи от починалия си предходник Сапармурат Ниязов. Но също като него Бердимухамедов си издигна златна скулптура в столицата Ашхабад.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР