Президентът на Световната федерация по атлетика Себастиан Коу също се

...
Президентът на Световната федерация по атлетика Себастиан Коу също се
Коментари Харесай

Президентът на световната атлетика също поиска футболния Челси

Президентът на Световната федерация по атлетика Себастиан Коу също се включва в конкуренцията за придобиването на футболния Челси, на който той е почитател. Той се причисли към консорциум, включващ някогашния президент на Ливърпул Мартин Броутън, който също се надява да купи “сините” и все още е един от претендентите.

" Уверен съм, че сър Мартин е точният човек, който да поведе футболен клуб Челси в идващия стадий от развиването му - съобщи Коу пред английските медии. - Той има визията, проницателността и финансовата поддръжка, с цел да подсигурява бъдещия триумф на нашия Челси, задържайки ни на върха в европейския футбол и още веднъж претендент за титли. Но най-важното е, че и той като мен е последовател на Челси през целия живот и собственик на сезонни билети за южната естрада " Шед Енд ". Знам, че тази оферта е за милионите почитатели на Челси по целия свят. Ние обичаме нашия клуб и постоянно ще слагаме почитателите преди всичко. Затова желаеме Челси да бъде ръководен от почитатели на Челси ".

Лондонският клуб беше разгласен продажба от притежателя Роман Абрамович след военната инвазия на Русия в Украйна, а по-късно английското държавно управление му наложи толкоз наказания и ограничавания, че той по този начин или другояче не може да упражнява никакъв надзор върху клуба.

Абрамович закупи клуба през 2003-а година за 140 милиона паунда по неофициални данни. Той финансира Челси посредством общи заеми от 1,5 милиарда паунда посредством Fordstam Limited - юридическото лице, посредством което той има клуба.

Инвестициите му осигуриха най-успешната епоха в клубната история, защото те завоюваха пет трофеи във Висшата лига, пет купи на ФА и два пъти Шампионска лига.

Челси очевидно няма да има мъчно бъдеще, поради обстоятелството, че офертите за тяхното придобиване не стопират да валят. Поредното предложение се появи през вчерашния ден, когато притежателите на американския бейзболен тим Чикаго Къбс се сплотиха с създателя на " Citadel " Кен Грифин и упованията са те да показват финансовата си оферта на следващия ден.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Но това не е всичко. Друго забавно предложение ще пристигна от предприемача Ник Канди, който работи дружно с един от любимците на почитателите и обяснил се в обич на клуба Джанлука Виали. Виали, който ясно ще бъде водещата фигура в това начинание, изясни по какъв начин също приготвят финансовото си предложение с Канди, който има съществени доходи от недвижими парцели и строителство.

" Горд съм и се усещам доста фаворизиран да поддържа предлагането на Ник Канди за клуба ни Челси”, съобщи Виали. Той добави, че основанията от него компания Tifosy ще бъде водещ консултант при договарянията.

" Срещал съм се с Ник Кенди няколко пъти през последните седмици и съм изцяло зад неговите визии и ангажимент да направи Челси най-обичаният и подкрепян клуб в света, както и да поддържа настоящите триумфи на терена ", добави Виали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР