Президентът на Световната банка Дейвид Малпас заяви в Монреал, Канада,

...
Президентът на Световната банка Дейвид Малпас заяви в Монреал, Канада,
Коментари Харесай

Световната банка: Има забавяне на глобалния икономически растеж

Президентът на Световната банка Дейвид Малпас съобщи в Монреал, Канада, че икономическият напредък се забавя в международен мащаб и евентуално ще отслабен под 2,6% през актуалната година, каквато беше юнската прогноза на банката.

Малпас уточни, че факторите, които способстват най-вече за низходящите настройки са "Брекзит, рецесията в Европа и комерсиалната неустановеност ".

"Освен това в огромна част от развиващия се свят растежът на вложенията е прекомерно ленив, с цел да може бъдещите приходи да се покачат доста ", добави шефът на Световната банка.

През юни Световната банка разгласи, че чака закъснение на световния стопански напредък от 3,0% през предходната година до 2,6% през 2019-а година и едва усъвършенстване до 2,7% през 2020-а година.

Експертите на банката предвиждат, че икономическият напредък в развитите страни, в това число в еврозоната, ще се забави вследствие на свиването на износа и на вложенията. Те също по този начин чакат растежът на Съединени американски щати да отслабне от 2,9% през миналата година до 2,5% през тази и до 1,7% през 2020-а година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР