Президентът на Славия Венцеслав Стефанов скочи на футболните мениджъри в

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов скочи на футболните мениджъри в
Коментари Харесай

Стефанов скочи на футболните мениджъри: Забранил съм на всички футболисти на Славия да работят с агенти

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов скочи на футболните мениджъри в България. Той не пропусна да нападне и Николай Жейнов, който се е намесил в прехвърлянето на Филип Кръстев в Манчестър Сити.  Пресконференция на Венцеслав Стефанов @@@
" Голяма част от родителите попадат в лапите на разнообразни псевдомениджъри в България. Разбрах, че Филип е ходил няколко пъти на проби в Байер Леверкузен и в други клубове. Това се случва, когато родителите се подведат по приказки на сътрудници. Да водиш деца по проби е като да ги представяш като стока. Това е стресова конюнктура за младите момчета ", стартира Стефанов.

" Има и естественото предрешение към източноевропейските фрагменти. Призовавам родителите да внимават с псевдоагентите, които продават фалишиви фантазии. Всяко дете би трябвало да си извърви пътя. Тогава, когато може да покаже качества, тогава към този момент хората да го виждат и да му се отвори пътя към огромния футбол ", добави още той.

" Разбирайки, че Филип ще отиде в този клуб, Николай Жейнов доближава до родителите, изяснява им какъв брой е популярен, какъв брой е огромен. Трансферът е пред завършване, а аз разбирам, че той е сключил контракт с Филип. Забранил съм на всички футболисти на Славия да работят с сътрудници, до момента в който някой не предложи клуб. Какво може да направи един управител за един футболист? Абсолютно нищо ", разяснява мощният човек в клуба.
 Пресконференция на Венцеслав Стефанов @@@
" Той се съветва с това лице, две точки от контракта напряко ме поразиха. Това са хора, които няма да си спестят 1000 паунда. Те не са закъсали като нас, които свиваме бюджетите отвред. Една от точките беше " първостепенно зъболечение ". Това е гениално. Зъболечението да бъде в екстра заведение и в случай че бъде преотстъпен в различен клуб да бъде гратис. Това никой в никакъв случай не може да го предяви като рекламация. Тук става въпрос за отношение сред клубовете, а не сред клуба и футболист.

С тези неща омайва главите на родителите и децата, а хората се смеят на тези работи. Там си има специфични условия, като отиде в по-горна група там мерят техните качества, развиване, какъв брой % взима присъединяване, по какъв начин играе. Там има ли късмет да се развива - хората дават късмет.

Започнаха да пълнят главите на родителите за какво той подписва с белгийския клуб, а не с Манчестър Сити. Заради финансовия феърплей, те имат право на 9 преотстъпени и в случай че той подпише с тях, влиза в техните преотстъпени. Затова те си имат сателитен клуб, където си вкарват футболисти и ги образоват със свои треньори. В взаимозависимост от качествата му, след това може да се върне в клуба. Това е политика, върху която няма по какъв начин да влияем ", приключи Стефанов.

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР