Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори пред медиите по актуалните

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори пред медиите по актуалните
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Ако се плашим от Грузия и Гибралтар, да закрием футбола

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов приказва пред медиите по настоящите проблеми в българския футбол. Той стартира с класирането на юношеския отбор на „ белите “ до 18 години за младежката Шампионска лига след победа против Левски във финала за Купата в тази възрастова група.

„ Участваме в Шампионска лига. Младежите са бъдещето и съм благополучен. Не всичко, което си пожелае човек, може да се случи. Момчетата в мъжкия тим се бориха. Отпаднахме с дузпи. От 12 финала за Купата на България против Левски – 12 победи за Славия. Може да ревизирате. Бяхме ли стигнали до финала, щяхме да вдигнем Купата “.

Босът на „ белите “ разяснява и тревожната вест от последните часове, че Националният стадион „ Васил Левски “ не покрива новите условия на УЕФА.

„ По принцип ще се отрази отрицателно това за Националния стадион. Ако тези пиксели в осветлението са по-слаби, в сравнение с би трябвало, могат да се сменят с по-силно осветяване. Не имам вяра да е повече от 200-300 хиляди лв.. Ние въпреки всичко имаме осветяване. Има мощ, има всичко. Би трябвало да се усили просто силата. Не имам вяра това да е невероятно и да не може да се направи “.

„ Бих желал всичките момчета от младежкия тим да играят в мъжкия. Треньорското управление ще реши. Не се греша в селекцията. Искам да изразя голямата признателност на шефа на школата, на Иван, на всички останали треньори. От 2-3 години настъпи една доста сериозна смяна. Започна да се работи по-професионално и резултатите се виждат. При 15-годишните, 16, 17, има ужасно доста надарени деца. Те ще играят в дублиращия тим, в Югозападната Трета лига, която съгласно мен на моменти може да е по-силна и от Втора лига. Доста тимове, които обичайно са оставили диря в българския футбол, ще могат да се срещнат с тях и да се приспособяват по-бързо към мъжкия футбол. Дай Боже повече от тях да заслужават доверието на старши треньора в първия тим “.

„ Иван Иванов за мен е доста приятна изненада. Ангел Славков го притегли. Виждам едно доста професионално отношение, една доста сериозна работа и съм уверен в едно. Той доста скоро ще може да води и тим в Първа лига. Желая му го. Дай Боже да е Славия. Ще ви кажа един любопитен факт. На два от мачовете на тима беше и Бакеро-старши. Според мен схваща доста повече от футбол. Той ми сподели: „ Това момче има доста верни визии за актуалния футбол. Учи ги да играят тъкмо по този начин както ги учат в Европа “. Беше една приятна изненада и съм благополучен, че даде такава оценка на треньора “.

Венцеслав Стефанов удостовери, че прехвърлянето на Мартин Георгиев в Барселона е въпрос на часове.

„ Мартин Георгиев ще премине в Барселона за идващите две години Уточняваме последни елементи. Надявам се думите на Бакеро, на Лъчо Танев, които ми споделиха, че Барселона са го харесали за това, че знае да играе футбол, да са правилни. В Барселона няма пръти, ами футболисти, които играят. Славия ще завоюва престиж, ще завоюва и момчето. Мисля, че и българският футбол ще завоюва “.

„ Ние можем да се радваме на Сисиньо, Петриньо, Роналдиньо, само че не на триумфите на нашите деца. Когато се работи с нашите деца, когато им се дава късмет и когато вярно и Данчо Петков като селекционер и треньор. Щастлив съм и мога да си призная тук, че аз го предложих да поеме тази възраст на юношите и не ме разочарова. Такива като него, като Ангел Стойков би трябвало да поемат младежкия народен тим. Тези момчета, които са в този момент там, са техни футболисти. Сигурен съм, че с тях младежите могат да реализират положителни резултати. Колкото до първия тим – уверен съм, че този тим има бъдеще, стига да няма вмешателство. Не желая да давам оценка на треньорите. Надявам се сами да са си създали своята преценка, само че в България има футболисти, които с повече късмет, доверие и обиграване, могат да са новите водачи. Старите водачи единствено приказват. Когато би трябвало да се хвърлят в багра да пазят достойнството на България ги няма. Сърдят се, имат куп искания и аргументи. А след това желаят да ръководят. Какво ще управляваш, бе? “

Стефанов подхвана и изявлението на Емил Костадинов, съгласно който групата на България в Лигата на нациите е тежка. „ Трикольорите “ ще премерят сили със Северна Македония, Грузия и Гибралтар.

„ Емо (Костадинов) не може да е споделил съществено, че ни е тежка групата. Шегува се. Как ще се опасява от Македония, Гибралтар и Грузия. Сега да се съблече ще им вкара три гола. 100% сме любимци. Ако нямаш тази мисъл, ми седи си у вас? Северна Македония – какви са тия? Грузия имат израстване, но е Грузия. Ако почнем от тях да се плашим, да закрием този спорт и да играем петанк. Какви са тези нелепости. Той се е пошегувал. Не е от страхливите “.

„ Гледах финала на Шампионска лига у дома. Киро може да си върви с частния аероплан, където си желае. Утре може да излязат всевъзможни нелепости. Чувал съм всевъзможни небивалици. Мога да ви кажа единствено, че от тия тимове, които ще вземат участие в евротурнирите, българското присъединяване е толкоз малко, че съвсем незабележимо. Ако преброите българите, не са повече от 30%. И първенецът, и вицешампионът, и другите “.

„ Да, участваме в Шампионска лига. Да, тъй като са футболисти на Славия и са българи. Не скърбя толкоз, че мъжкият тим не взе участие в евротурнирите. Не знам какви цели имат другите. Те ще стигнат до третия кръг, нека Лудогорец премине по-нагоре. Не за нещо друго, а да събираме точки. Като теглиш най-после чертата, в случай че ти останат 100-200 хиляди евро, супер. Лагери, чартъри, хотели, съдии. Ако стигнеш до третия кръг, теглиш калема. Ако можеш и да продадеш някой футболист, също печелиш. Знаейки почти бюджетите на българските участници, като се изключи Левски, който се устоя от почитателите, с половината от бюджета на Лудогорец и ЦСКА не могат да ме изкарат от евротурнирите. Нямат никакъв късмет. Взимаме в България някой неиграл 1 година. Трябва да си измервам думите, че някой може да ме осъди отново за расизъм. Спечелих аз делото и в този момент са блокирани неговите сметки. В Славия всички, които имаме нещо общо с този клуб, изповядваме едно нещо: „ Изберете българското “.

„ Единственият нов към този момент е Ахмед Ахмедов от ЦСКА. Обещал съм на всички, за които има подобаваща оферта, да не им пречим да се развиват. Футболистите след 30-ата година към този момент би трябвало да мислят по какъв начин ще продължи живота им. Да спреш един човек, а на следващия ден да е надзирател, не е редно. Целите на Славия за идващия сезон са да бъде отново измежду най-силните. Да успеем някои от нашите гении да ги развием и да се наложат в Славия и в националните гарнитури. Да радваме почитателите с това, че приветстват, радват се на триумфите на наши български футболисти. Дай Боже да успеем да участваме в евротурнирите. Убеден съм, че Иван с нашите младежи ще отиде напред в тази лига. Този триумф най-вече ще ни зарадва “, сподели още Венцеслав Стефанов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР