Президентът на Славия Венцеслав Стефанов е радетел за налагането на

...
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов е радетел за налагането на
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Нямам надежда за българското съдийство

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов е труженик за налагането на млади български играчи. В събота белите победиха Ботев Пловдив, който е цялостен с чужденци. Ето какво сподели той пред " Тема спорт ".

Г-н Стефанов, втора поредна победа за Славия с 1:0, какво се промени с идването на Ангел Славков отпред на отбора?

- Нормално е това, което се случи. Нов треньор, нови визии. Логично е да има някаква разлика. Хареса ми, че момчетата играят като колектив и че побеждават. И най-важното, знаете, аз съм постоянно за това да даваме път на нашите футболисти. Докато в Ботев Пловдив беше цялостно с иностранци. От какви ли не народности. Малките при нас демонстрират качества и потвърждават, че може да им се има доверие. Превъзхождат чужденците в другите клубове. Позволете ми да направя една вметка. Знаете ли кой е най-големият абсурд? През уикенда на един мач от четвърта дивизия - Левски Чепинци против Сокол Негован, Екундаьо Джайеоба треньор на домакините и в отбора му трима, четирима чужденци. Представяте ли си до каква степен сме се докарали?! Това е... нямам думи. И желаеме да развиваме българския футбол.

Може ли да се направи нещо в тази тенденция, да се промени по някакъв метод тази порочна процедура? Ангел Славков показа пред нас, че може да се поправя наредбата, да се заложи по петима българи да играят цялостен мач в елита да вземем за пример...

- Това ще го предложим, само че зависи по какъв начин ще стане. Онзи ден на мача с Ботев Пловдив се видях със притежателя им Антон Зингаревич и го запитвам за какво има толкоз доста чужденци при вас? А той ми отговори, няма задоволително положителни други. Аз обаче му отвърнах, че съм сигурен, че Славия без чужденци ще бъде по-добър от неговия тим, който е цялостен с иностранци. А и като погледнете класирането, си проличава - 20 точки преднина за Славия пред Ботев Пловдив. Разликата се вижда.
 Ясна е програмата на efbet Лига до края на сезона
Ясна е програмата на efbet Лига до края на сезона

ЦСКА приема ФК ЦСКА 1948 на 3 юни

Като стана въпрос за разлика, Славия резервира тази от 7 точки пред Арда за седмото място пет кръга преди края. Готов ли е тимът да гони евротурнирите?

- Аз желая единствено едно - във всеки мач да побеждаваме. А какво ще се случи най-после, ще забележим. Обикновено като си правиш тънки, бакалски сметки, нещата не излизат.

Но в случай че излязат, съвсем несъмнено ви чака бараж с Левски, а на " Герена " да играете ви се получават добре нещата...

- Е, там да. Има вяра (смее се). Но дано да стигнем до там, а и те да стигнат.

Босът на Локо София Иван Василев разгласи неотдавна, че ще се отдръпна от клуба след края на сезона. Вярвате ли, че това може да се случи и какви биха били следствията за клуба?

- Това си е работа на Иван Василев и аз не желая да се греша в тези неща. Не е правилно. Но той си е прав. Аз съм го изпитвал това и на личен тил. Даваш си парите, правиш всичко нещата да се случват и те очернят неблагодарници. Ще забележим какво ще се случи.

Арда заплаши да не излезе против Локо София в неделя поради назначението на Васимир Ел-Хатиб за ВАР. Има ли вяра за българското съдийство, тъй като даже и след въвеждането на системата грешките не стопират?

- Аз персонално нямам вяра за българското съдийство. Не за друго, а тъй като не виждам предпочитание за смяна. Нещо да се случи в тази тенденция. Не виждам нищо положително.

Може ли Ангел Славков да си заслужи непрекъснат контракт като старши треньор на Славия?

- Ще забележим, още е прекомерно рано. Нека да свърши шампионата. Аз съм се наслушал, на какви ли не неща обещания, разновидности, трактовки... Да минат мачовете и ще решим.

Откъде намирате още сили да се занимавате с българския футбол, към този момент 28 години, и докога смятате да продължавате?

- Божа работа. Искам да видя някоя от нашите чеда в огромните тимове, в мъжкия футбол, и тогава към този момент може да помисля в тази тенденция за отдръпване.

В тази връзка, през лятото обрисува ли се произлязъл трансфер от Славия, тъй като интерес от чужбина към ваши играчи сигурно има?

- Да, обрисува се. Но каквото пристигна. Ние работим за това всеки ден, даваме път на младите и нещата се случват.

Кой ще стане първенец - ЦСКА или Лудогорец?

- Аз мисля, че ще е Лудогорец. По-добър тим имат, без значение от всичко. Мачовете, които гледах, по-качествен състав виждам.

Може ли да създадат дубъл, като завоюват и купата?

- Е, дубъл, требъл... Нали знаете, като си първенец, какво като си притежател и на купата. Много значимо. Нека да има благополучие и за някой различен...

Както имаше за Славия през 2018 година.

- Ще има още такива сезони.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР