Президентът на Сирия Башар Асад подписа указ за всеобщата амнистия

...
Президентът на Сирия Башар Асад подписа указ за всеобщата амнистия
Коментари Харесай

Башар Асад обяви всеобща амнистия в Сирия

Президентът на Сирия Башар Асад подписа декрет за всеобщата прошка в страната за закононарушения, осъществени преди 14 септември тази година, по-специално смъртното наказване ще бъде сменено с тежък труд, заяви пресслужбата на сирийския водач, представена от РИА Новости
Според декрет, оповестен от сирийската организация SANA, общата прошка обгръща закононарушения, осъществени преди 14 септември 2019 година, а в някои случаи планува намаляване на наказването.
Например " смъртното наказване се заменя с пожизнен тежък труд ", гласи една от наредбите на указа. Съответно, вместо пожизнен тежък труд, тези, които попадат под амнистията, ще поставят тежък труд в продължение на 20 години, а вместо пожизнен затвор наказаните ще излежат 20 години.
Също по този начин, съгласно постановлението, смъртно болните наказани, които са достигнали 75-годишна възраст все още на сключване на постановлението, са изцяло освободени от всяко наказване. Конкретни случаи ще бъдат прегледани от особено образувани комисии.
Отбелязва се, че амнистията ще засегне тези, които са избягали от правораздаването, единствено в случай че непринудено се предадат на управляващите в границите на най-много 3 месеца от датата на издание на постановлението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР