Президентът на Сирия Башар Асад окачестви като "застрашителна агресия" турската

...
Президентът на Сирия Башар Асад окачестви като "застрашителна агресия" турската
Коментари Харесай

Асад заплаши Ердоган, каза му веднага да....

Президентът на Сирия Башар Асад окачестви като "застрашителна експанзия " турската военна интервенция против кюрдския анклав Африн на сирийска територия.
Това заяви сирийската осведомителна организация САНА, представена от международните медии.

По думите на Асад офанзивата е част от политиката, която Анкара следва още от началото на рецесията, учредена на "подкрепа за тероризма и терористични организации. Турция е корав съперник на режима на Асад и покровител на бунтовниците, които желаят да го смъкват от власт.

В събота Генералния щаб в Анкара разгласи началото на интервенцията "Маслинова клонка " против кюрдските сили в региона на Африн. По последни данни турската авиация е поразила 153 цели в Африн. Днес министър председателят Бинали Йълдъръм оповести, че е почнала сухопътната част на интервенцията. Турски бойни елементи към този момент са навлезли на 5 към във вътрешността в Северна Сирия.

Иранската организация ИРНА пусна публично известие, че външното министерство в Техеран приканва Анкара неотложно да приключи интервенцията си. Според представителя на ведомството Бахрам Гасеми задълбочаването на рецесията в Африн може да бъде от изгода за "терористични групировки в Северна Сирия ".

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР