Президентът на Сирия Башар Асад направи паралел между гибелта на

...
Президентът на Сирия Башар Асад направи паралел между гибелта на
Коментари Харесай

Асад обвини ЦРУ за смъртта на един от основателите на Белите каски

Президентът на Сирия Башар Асад направи паралел сред гибелта на един от създателите на филантропичната организация " Бели каски " Джеймс льо Мезюре и ликвидирането на главатаря на терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) Абу Бакр ал Багдади. Сирийският държавен глава разяснява тематиката в изявление за съветски държавни медии.

" И ние знаем, и вие знаете, че те ( " Белите каски " ), естествено, са част от " Ал Кайда ". Смятам, че тези хора, както и ликвидираните по-рано Осама бин Ладен и Ал Багдади - всички те бяха убити на първо място поради това, че знаеха значими секрети. Те се трансфораха в тежест, откакто извършиха функциите си. (...) Появи се незабавна нужда да се отърват от тях ", настоя Асад.

По думите на сирийския президент е невероятно да се повярва в естествената гибел или самоубийството на Джеймс льо Мезюре: той е бил погубен от западните спецслужби воглаве с Централно разузнавателно управление на САЩ, тъй че дружно с него " умря истината ".

" Разбира се, това е работа на специфичните служби. Но какви специфични служби? Когато приказваме за западните специфични служби като цяло, за турските и някои други в нашия район, това не са специфични служби на суверенни страни, това са подразделения на основната разследваща работа - Централно разузнавателно управление на САЩ. Това е тя, в действителност... (...) Възможно е създателят на " Белите каски " да е работил интензивно върху книга със свои записки и за живота си, а това е неприемливо. Това са догатки, само че доста съществени догатки ", акцентира той.

Междувременно Башар Асад още веднъж упрекна Съединени американски щати, че крадат нефт от Сирия, като американският " режим " бил сходен с този в нацистка Германия.

" Съединени американски щати са страна, учредена като всеки режим на банди от бандити. Американският президент не съставлява страната, той е просто изпълнителен шеф на компания, която има съвет на шефовете, които съставляват други компании, които в действителност имат страната ", уверен е сирийският държавен глава.

" Белите каски " са филантропична организация, която избавя цивилни от руините на здания в Сирия. За гибелта на един от основателите на " Белите каски " и някогашен чиновник на английското разузнаване Джеймс льо Мезюре стана известно на 11 ноември. Той беше открит мъртъв в градината на къщата си в Истанбул.

По предварителни данни той е умрял вследствие на рухване от високо. Според брачната половинка му напоследък се е чувствал уплашен и е приемал психотропни медикаменти.

За ликвидирането на главатаря на ДАЕШ заяви президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп на 27 октомври. По думите му по време интервенцията на американски военни терористът е взривил колан с експлозиви. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР