Президентът на Сирия Башар Асад даде първото си интервю за

...
Президентът на Сирия Башар Асад даде първото си интервю за
Коментари Харесай

Асад: Войната в Сирия е миниатюрен модел на третата световна

Президентът на Сирия Башар Асад даде първото си изявление за задгранична медия от юни 2018 година. В изявлението за телевизия RT разяснява информация за сирийско-руските " двойни удари " и " Белите каски ".

" Сред тези сякаш ангели от " Белите каски " се мяркат лицата на тези, които бяха в редиците на Ал Кайда . Те са ясно забележими, изображенията са доста ясни. Включително измежду тях е и този, който отрязва главите на хората, има и един, който изяде сърцето на мъртъв боец. Всичко това елементарно може да се откри в интернет. Никой в нашия район не има вяра на PR събитията с Бели каски. Те са крило на Фронта ан-Нусра ", сподели Асад.
" На Запад се разпространяват доста подправени версии, които демонстрират, че сирийската войска съзнателно и голословно убива цивилното население и тези, които се назовават Белите каски там... или някои от лечебните заведения, в които терористите са оборудвали щаба си... Така че, споделят, че сирийската войска нападна филантропични цели, тъй че цивилното население страда, само че в реалност не е по този начин: цивилното население избяга от своите райони и се реалокира на територии, следени от държавното управление на всички места - освен в Източен Алепо ", сподели Асад в отговор на въпрос за сирийско-руския двоен удар, в който въздушните сили на двете страни нападнаха област в източната част на Алепо, а по-късно, при идването на избавителните служби, бяха нанесени многократни удари.
" Що се отнася до източната част на Алепо, хората към момента живеят в тези региони, които в този момент са следени от държавното управление... Защо не ги убихме тогава? Защо не избягаха в Турция? Това единствено по себе си служи като опровергаване на казаното от Запада ", добави Асад.
Среща с турския президент Реджеп Таийп Ердоган би била неуместна, до момента в който турската войска се намира на територията на Сирия. Това съобщи президентът на страната Башар Асад в изявление пред телевизионния канал RT, предава ТАСС.
" Не мисля, че този, който окупира вашата страна, ще бъде измежду целите ви за среща ", съобщи сирийският водач в отговор на въпрос дали има късмет за среща сред него и турския му сътрудник.
Асад въпреки всичко означи, че не е срещу договаряния с Анкара. " Ние не преглеждаме Турция като зложелател. Турският народ е наш комшия. Имаме обща история. Врагът е Ердоган и неговата политика ", акцентира президентът.
По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп утвърди отпущането на 4,5 милиона $ помощ на неправителствената организация за правата на индивида " Бели каски " в Сирия.
През лятото на 2018 година Асад съобщи, че хипотетичната химическа офанзива, станала в сирийската Дума, е инсценирана и разпространяването на информация за нея от организацията „ Бели каски “ се трансформира в PR ход на Англия.
Той не изключи, че петролът може да се смята за един от факторите при експлоадирането на война в Сирия.
" Не забравяйте, че Съединени американски щати са във война с целия останал свят. Тук приказваме за тектонични промени и „ трусове “. В края на краищата остарелият международен ред, основан след Втората международна война, надживя себе си, изключително след разпадането на Съветския съюз. Еднополюсният международен модел към този момент не работи. Редица възходящи сили като Русия, Китай, Индия и други се открояват ", сподели той.
Както означи сирийският президент, в това време " във връзка с международното водачество Съединени американски щати не желаят да признаят никого за собствен сътрудник " - даже Англия, Франция и други огромни страни.
" Значи американските сътрудници не са приети и по тази причина в този момент се водят борби. Войната в Сирия е дребен модел на третата международна война, която се води индиректно ", добави той.
Асад по-рано съобщи, че казусът със Съединени американски щати е, че от тяхна позиция те водят война за оцеляване. Според сирийския президент Вашингтон организира такава политика, тъй като губи своята надмощие.
" Американската политика като цяло е построена върху опити и неточности. Те нахлуха в Афганистан - нищо не се получи. Нахлуха в Ирак - нищо не се получи. Те започнаха да нахлуват в други страни, само че по други способи. Те трансформираха своя метод ", сподели той.
Според Асад Съединени американски щати са уверени, че водят война за оцеляване заради загубата на надмощие.
" Проблемът със Съединените щати е, че от тяхна позиция те в този момент водят война за оцеляване, тъй като губят хегемонията си. И взеха решение да се бият с Русия, Иран, Сирия - с всички, които кажат „ не “. Дори със съдружници, даже и със западните държавни управления, в случай че кажат „ не “. Те са подготвени да се бият с тях. Те се нуждаят от " принадлежности ", добави сирийският държавен глава.
Както отбелязва сирийския водач Съединени американски щати изпратили армията си в Ирак, само че разбрали, че тази концепция не работи.
" Загубите бяха огромни и за това трябваше да се заплаща даже вътре в Съединените щати ", уточни той.
Асад преди този момент съобщи, че Доналд Тръмп е станал най-хубавият президент на Съединените щати, само че не поради политиката си, а поради прозрачността на изказванията си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР