Президентът на Шри Ланка удължи срока на изтичащото днес извънредно

...
Президентът на Шри Ланка удължи срока на изтичащото днес извънредно
Коментари Харесай

Президентът на Шри Ланка удължи срока на извънредното положение

Президентът на Шри Ланка удължи периода на изтичащото през днешния ден изключително състояние, въведено след джихадистките атентати на Великден, в които бяха убити 258 души, а близо 500 бяха ранени, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Президентът Маитхрипала Сирисена съобщи в декрет, че продължава периода на ограниченията, които уголемяват пълномощията на полицията и силите за сигурност за арестуване и задържане на обвинени лица. В момента малко над 100 души, включително 10 дами, са арестувани във връзка със самоубийствените атентати в съботата на католическия Великден против три църкви и три първокласни хотела в Коломбо.

В края на май Сирисена беше споделил на дипломати от Австралия, Канада, Съединени американски щати, Япония и европейски страни, че ситуацията със сигурността в страната се е върнало "до 99 % на обикновено равнище " и че той ще анулира изключителното състояние на 22 юни. Президентът беше споделил на дипломатите и че силите за сигурност са задържали или умъртвили всички директно свързани с атентатите лица, които се приписват на локална джихадистка формация и за които пое отговорност "Ислямска страна ".

Няма пояснение от управляващите на Шри Ланка за какво президентът е трансформирал решението си и е удължил периода на изключителното състояние.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР