Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски заяви днес, че сътрудничеството

...
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски заяви днес, че сътрудничеството
Коментари Харесай

Заев: Готови сме да бъдем икономически хъб в тази част на Европа

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски съобщи през днешния ден, че съдействието сред политиците и бизнес общността е от основно значение за развиването на страната и е належащо актуалните водачи да образуват политиката си, следвайки условията на бизнеса, предадоха македонските медии.

На откриването на форума "Македония 2025 " в Скопие през днешния ден президентът акцентира, че срещата е отдадена на свързването на бизнеса във вътрешен, районен и интернационален проект.

"Македония 2025 " в никакъв случай не е предложил моментни решения, те постоянно са били посвещавани на дълготрайни начинания и решения, които да бъдат прилагани за развиване на стопанската система, сподели Пендаровски.

На форума се срещат сполучливи предприемачи, представители на управляващите и дипломати, които разменят съсредоточени знания, многочислени умения и бизнес достижения, сподели президентът.

Премиерът Зоран Заев на собствен ред съобщи, че с новата политика на държавното управление, с проекта за напредък на стопанската система и с поддръжката на Фонда за нововъведения страната е подготвена да стане стопански център на нов бизнес в района.

"Предстоят ни последни стъпки до пълноправно участие в НАТО и това ще бъде доказателство за сигурния стопански климат и за непоклатимост за капитала ", сподели Заев на откриването на форума.

Той акцентира, че "Македония 2025 " е самобитен мост, който свързва бизнес общността с македонската бизнес диаспора и акцентира, че уредниците на форума са отдадени на всеобхватното икономическо развиване на Северна Македония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР