Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски заяви, че е недоволен

...
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски заяви, че е недоволен
Коментари Харесай

Пендаровски: Ред е на Европа да изпълни това, което е обещала

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски съобщи, че е неудовлетворен от скоростта, с която се движат страните от Западните Балкани към европейското семейство, като акцентира, че Европа би трябвало да бъде по-решителна по този въпрос, съобщи организация МИА.

В изявление за черногорската телевизия РТЦГ Пендаровски посочи, че европейската вероятност на Западните Балкани няма опция, само че е обезпокоен, че тя е "замъглена " напоследък, а пътят към участие в Европейски Съюз е муден и незнаен.

"Надявам се, че това ще върви по-бързо. Какво обръщение е това за нас, които още не сме почнали договаряния. Ако вие /Черна гора/ преговаряте 7 години и към момента няма светлина в края на тунела, тогава какво да кажа на моите жители в Северна Македония, какъв брой ще продължава това, 15-20 години? ", сподели Пендаровски в изявлението.

Макар че се очакваше Северна Македония и Албания да получат дати за договаряния с Европейски Съюз предишния месец, решението беше отсрочено.

"Всичко, което желаеха от нас, всичко изпълнихме, в това число и сложните взаимни отстъпки. Сега е ред на Европа да извърши това, което е дала обещание ", сподели Пендаровски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР