Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски връчи днес мандат за

...
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски връчи днес мандат за
Коментари Харесай

Стево Пендаровски връчи мандат за правителство на Спасовски

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски връчи през днешния ден мандат за сформиране на преходно държавно управление на Оливер Спасовски, откакто оставката на премиера Зоран Заев бе оповестена на съвещание на Народното събрание.

"Въз основа на член 84 от Конституцията и Закона за държавното управление, по предлагането на най-голямата политическа партия, взето с държавно болшинство, за началник на преходно държавно управление за осъществяване на избори за депутати, дефинирам Оливер Спасовски ", сподели Пендаровски на събитие, извършено във „ Вила Водно”.

От своя страна Спасовски изрази признателност за това, което сподели, че е чест и отговорност.

„ Нашата задача ще бъде да създадем всичко по силите си, с цел да продължи страната с напредъка, да създадем всичко, с цел да има почтени и демократични избори, и да дадем опция на жителите да вземат свободно решение. Всички институции би трябвало да продължат със същата динамичност, както преди “, сподели Спасовски.

След като получи мандата, Спасовски би трябвало да показа своето ревю на сесията на Народното събрание като мандат на техническото държавно управление и работна стратегия. Очаква се техническото държавно управление да бъде определено в Народното събрание най-късно до среднощ.

Според известия на кабинета на министрите, след парламентарната сесия за избора на ново техническо държавно управление президентът Пендаровски в кабинета си във „ Вила Водно “ ще одобри членовете на новия кабинет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР