Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски ще се срещна днес

...
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски ще се срещна днес
Коментари Харесай

Стево Пендаровски се среща с Еманюел Макрон

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски ще се срещна през днешния ден в Елисейския замък с френския държавен глава Еманюел Макрон в границите на Парижкия конгрес на мира, оповестяват македонските издания.

Пендаровски участва по покана на Макрон дружно с други държавни глави на Форума, на който ще бъдат обсъждани световните провокации. Пендаровски ще употребява присъединяване си във Форума, с цел да научи от първа ръка каква е вероятността за Македония, когато става въпрос за начало на договаряния с Европейски Съюз и съответно какво ще значи за Скопие новата методология, която желае Франция за страните на Западните Балкани.

Според досегашните информации посланието на македонския до френския президент ще бъде, че Македония няма алнтернатива на европейските интеграции, т.е. че не е задоволително нищо друго като предложение с изключение на участие в Европейски Съюз, показва уеб сайтът Фактор.

Това е първата среща на македонски политик с Макрон на най-високо ниво след неуспеха предишния месец на Европейския съвет да се реализира контракт за начало на договаряния за участие със страната заради съпротивата таман на френския президент. Макар срещата да се счита за извънредно значима, Пендаровски не чака, че Макрон доста бързо ще размишления за позицията си. "Нека сме наясно, ние сме дребна страна с положителни причини, които ще му бъдат показани на тази среща. Нека обаче да нямаме прекомерно огромни упования, тъй като никой не може да разубеди френския президент ", сподели Пендаровски за упованията си от срещата в Париж.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР