Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски прие днес делегация на

...
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски прие днес делегация на
Коментари Харесай

Пендаровски прие делегация на българския Конституционен съд

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски одобри през днешния ден делегация на българския Конституционен съд, която е на посещаване на Конституционния съд на Северна Македония, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Пендаровски бе осведомен с работата и компетенциите на Конституционния съд на Република България и неговото съдействие с сътрудниците от Северна Македония.

Президентът приветства партньорските връзки на двете съдилища, които се развиват в духа на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Северна Македония.

На срещата, на която участваха ръководителят на Конституционния съд на Република България Борис Велчев и ръководителят на Конституционния съд на Северна Македония Никола Ивановски, бе изтъкнато смисъла на отбраната на конституционността и законността като един от главните правила на Европейския съюз.

Президентът Пендаровски изрази очакване съдействието и размяната на опит сред конституционните съдилища на двете страни да продължи и отсега нататък като образец за задълбочаване на връзките и съдействието и в други сфери от съвместен интерес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР