Президентът на Северна Македония не вижда необходимост от промени в

...
Президентът на Северна Македония не вижда необходимост от промени в
Коментари Харесай

Пендаровски не вижда нужда от включване на българите в Конституцията

Президентът на Северна Македония не вижда нужда от промени в Конституцията, заяви МИА.
" Такова нещо нито е желано от българска страна, нито президентът въобще чака това да се случи, тъй като приемането и вероятните промени в Конституцията се отнасят извънредно и единствено до нашето суверенно право и подготвеност. В момента президентът не вижда потребност от каквито и да било промени в Конституцията “, споделиха от кабинета на президента пред " Свободен щемпел ", представени от БГНЕС.
 Пендаровски: Реакцията на Радев е интервенция във вътрешните ни работи Пендаровски: Реакцията на Радев е интервенция във вътрешните ни работи
Изключително извънредно и отвън вътрешните процедури на НАТО е президент на държава-член на Алианса да приканва службите за сигурност...
Коментарът е във връзка допускането от министъра на външните работи Буяр Османи да бъдат включени българите в преамбюла на Конституцията. Днес външният министър, изяснявайки предходното си изказване, че няма срещу българите в Северна Македония да бъдат упоменати в Конституцията като обособена етническа общественост, съобщи: „ Няма да позволим на никой да твърди, че страната оказва напън върху който и да било жител поради етническа принадлежност ".
" Държавата пази самостоятелните и груповите права и ние няма да позволим, без значение дали заради изборния дневен ред, или заради двустранни разлики, някой да упрекна страната, че лимитира самостоятелните или груповите права ", сподели Османи.
Снощи той съобщи, че българите в страната би трябвало да се усещат като свободни жители, които могат да се провеждат като групова общественост, и ще имат всички права и, в случай че е належащо, ще бъдат упоменати в Конституцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР