Президентът на Северна Корея Ким Чен-ун, който присъства на вчерашното

...
Президентът на Северна Корея Ким Чен-ун, който присъства на вчерашното
Коментари Харесай

Ким Чен-ун останал много доволен от ракетните изпитания

Президентът на Северна Корея Ким Чен-ун, който участва на вчерашното изстрелване на две ракети с дребен обхват, е останал " доста удовлетворен " от тестването на новата оръжейна система, оповестява " Спутник ", цитирайки Централната телеграфна организация на Корея (ЦТАК).

От ЦТАК оповестяват, че президентът е наредил " ракетното тестване да се извърши неотложно ", щом са го уведомили за новата система, и е следил новото оръжие от мястото на изстрелване. Без да се конкретизират характерностите, в известието на Агенцията се оповестява, че тестването е посочило преимуществата на новия модел, " друг от съществуващите оръжейни системи ".

Припомняме, двете ракети бяха изстреляни през вчерашния ден при петото поред тестване от 25 юли насам. Те са достигнали височина от 48 км и са прелетели близо 400 км, преди да паднат в Японско море.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, с който Ким Чен-ун се срещна три пъти за по-малко от година, с цел да разиска въпроса с нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров, заяви, че е получил писмо от севернокорейския водач с опрощение поради скорошните ракетни тествания и заричане те да бъдат прекъснати, щом приключат взаимните учения на Вашингтон и Сеул. Американският президент изрази подготвеност за възобновяване на договарянията. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР