Президентът на Сенегал Маки Сал предложи законопроект за обща амнистия

...
Президентът на Сенегал Маки Сал предложи законопроект за обща амнистия
Коментари Харесай

Лидерът на Сенегал Маки Сал обявява законопроект за амнистия, за да сложи край на вълненията, свързани с изборите

Президентът на Сенегал Маки Сал предложи законопроект за обща прошка за политически протестиращи, задържани от 2021 година насам, до момента в който води договаряния за преустановяване на нови разтърсвания поради отсрочените избори.

Западноафриканската нация е изправена пред най-тежката си политическа рецесия от десетилетия, откакто Сал ненадейно отсрочи президентския избор на 25 февруари единствено часове преди началото на акцията.

Конституционният съвет анулира забавянето и Сал, чийто втори мандат е плануван с цел да завърши на 2 април, започва двудневни диалози за установяване на нова дата за избори.

Той разгласи законопроекта за амнистията при започване на това, което той назова " народен разговор " в понеделник, предполагайки, че може да сплоти страната още веднъж.

„ В дух на национално помиряване ще внеса пред Народното събрание тази сряда в Съвета на министрите законопроект за обща прошка за дейности, свързани с политически демонстрации, осъществени сред 2021 година и 2024 година “, сподели С...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР